Porast prijava za porodično nasilje: Tužilaštvo samo danas saslušalo trojicu osumnjičenih nasilnika

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Javni tužioci Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu su danas saslušali tri uhapšena muškarca, I. S. (42) iz Surčina, V.H. (28 sa Novog Beograda i D.M. (42) iz Zemuna kojima se stavlja na teret da su nad članovima svojih porodica, u svojim porodičnim kućama, izvršili krivična dela nasilje u porodici, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Sumnja se da je I. S. počinio nasilje prema bratu i snaji, da je D. M. bio nasilan prema bivšoj supruzi i sinu, a V. H. prema vanbračnoj supruzi.

Okrivljenima se stavlja na teret da su krivična dela izvršili na taj način što su primenom nasilja, pretnjama, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje članova svoje porodice.

Na saslušanju kod javnih tužilaca okrivljeni su negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, a imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ometati tok krivičnog postupka boravkom na slobodi uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi da ponove izvršenje krivičnog dela, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je okrivljenima odredio pritvor do 30 dana.

Imajući u vidu da je uočen porast prijava za nasilje u porodici, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, svesno problema porodičnog nasilja, a u cilju prevencije i suzbijanja istog, nastavlja zajedno sa policijskim službenicima aktivno i temeljno da se bori protiv svakog vida nasilja, sa posebnim osvrtom na porodično nasilje, primenjujući odredbe i Krivičnog zakonika i Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.”

(Telegraf.rs)

Video: Policija upala u laboratoriju marihuane, droga visila sa plafona: Uhapšeno sedam osoba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA