Saslušan mladić koji je na Adi Ciganliji sa dvojicom maloletnika ubio muškarca: Oglasilo se tužilaštvo

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Vuk M. (19) zbog sumnje da je zajedno sa još dva maloletna lica 20. avgusta 2024. godine između 00:30 i 1:30 časova u napuštenom objektu na desnoj obali Ade Ciganlije zadao više udaraca u predelu glave i tela oštećenom M.S., koji je usled zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru 22. avgusta.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Teška telesna povreda u saizvršilaštvu, sa smrtnim ishodom, iz člana 121. stav 3. Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Postoje osnovi sumnje da je Vuk M. sa dvojicom maloletnika i oštećenim, koji je boravio na Adi ciganliji kao beskućnik, konzumirao alkohol, odnosno veću količinu piva, da bi u jednom trenutku trojica osumnjičenih ustali i M.S. zadali više udaraca nogama i zatvorenim šakama u predelu glave, usled čega je on pao na pod.

Osumnjičeni su nastavili da ga udaraju rukama i nogama u predelu glave i tela, zadavši oštećenom teške telesne povrede.

Nakon toga su se udaljili sa lica mesta, ne osvrćući se na povrede M.S, koji je pronađen u jutarnjim satima i hospitalizovan u Urgentnom centru, gde je zbog zadobijenih povreda preminuo 22. avgusta u 23:30 časova.

Protiv maloletnih lica pokrenut je postupak pred Odeljenjem za maloletnike Višeg suda u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Lokalizovan požar kod crkve u selu Negbina na Zlatiboru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leri

    29. avgust 2024 | 16:26

    Krvicno delo teska telesna povreda ?!? Jel su nasi tuzioci na nekim drogama ? Pa nisu oni njega tesko ranili pa da im se tako sudi oni su mucki ubili coveka ?! Valjda treba da im se sudi za ubistvo a ne za tesku telesnu povredu ?! Ja vise ne verujem sta se kod nas desava !!!

  • Gvoz

    29. avgust 2024 | 15:24

    Dok se ne uvede zakon da čuvar ima pravo da upotrebi oružje u slučaju ovakvog ili nekog drugog napada bahacenju kraja nema, samo će biti još i gore, ovaj nesretnik je izgubio glavu iz nečije obesti, sve ispod 40 godina za ove montrume je poniženje za sve nas...

  • Зоран ловћенац

    29. avgust 2024 | 15:49

    Душанов законик...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA