"Sina ću ti vraćati na rate"! Detalji iznude u Beogradu, ostavio koverat sa 15.000€, evo kako su pohapšeni

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 4

Protiv V. J. (51) Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu, zbog sumnje da je u februaru ove godine od D. J. pokušao da iznudi 15.000 evra. Sumnja se da ga je s umišljajem podstrekla prijateljica S. R. B. (46).

Kako se sumnja, žena je prijatelju dala mobilni telefon muškarca koji joj je, kako je tvrdila, dugovao 20.000 evra.

- Sumnja se da je žena prijatelju rekla da ima problem sa D. J. i da joj on duguje 20.000 evra, ali da ne želi da joj vrati i da traži da se sa decom iseli iz njegovog stana u kom je trebalo da boravi do 1. marta. Navodno mu je rekla i da joj je dužnik pretio da neće izvući živu glavu, da neće dobiti novac koji joj duguje i da će tek da vidi šta je zaslužila - kaže izvor.

Pristao da "pomogne"

Kako navodi, prijatelj kojeg je angažovala pristao je da joj "pomogne" i već 20. februara je pozvao D. J. i rekao mu je sada dužan njemu jer je od preuzeo dugovanje od S. R. B. ali i da dug više nije 20.000 evra, već da je narastao na 160.000 evra!

- Zapretio mu je da 160.000 evra mora da mu preda do 23. februara i da će mu, ukoliko to ne učini "sina vraćati na rate"! Oštećenom je, kako se navodi u optužnici, zapretila i S. R. B. koja mu je rekla da ne može da joj otme stan i da će sada da "lete glave" - otkriva naš sagovornik.

Hapšenje mito novac evri Ilustracija, Foto: mup.gov.rs

Dva dana kasnije, V. J. je preko zaposlenih u jednoj dečijoj igraonici poslao D. J. koverat sa instrukcijama i ključem jednog skladišta kako bi mu tamo ostavio novac.

- Prethodno je iznajmio skladište i po uzoru na filmske iznude i otmice dostavio navodnom dužniku njegove prijateljice instrukcije kako da postupi, odnosno da ostavi novac. Najverovatnije, da bi bio siguran da će novac doneti, ponovo ga je pozvao i pretio mu da neće dobro proći ako ne postupi tačno kako mu je rekao - dodaje sagovornik Kurira.

D. J. je narednog dana, kako dodaje, otišao u popodnevnim satima na navedenu lokaciju i odneo novac.

Pao s kovertom

- O tome da je novac ostavio obavestio je V. J. On mu je tada dao nove instrukcije, da ključ od skladišta ostavi u poštanskom sandučetu koje je na ime S. R. B. i da ga obavesti, kada to učini. Oštećeni je to i učinio, a on je iste večeri oko 20 sati došao u skladište, otključao ga i uzeo kovertu u kojoj je bilo 15.000 evra, ali ga je tada sa novcem uhapsila policija - otkriva izvor epilog drame u Beogradu.

Posle sprovedene istrage, Više javno tužilašto u Beogradu je optužilo V. J. za iznudu, a ženu S. R. B. za podstrekavanje na iznudu. - Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju - dodaje sagovornik.

Zabrana prilaska

Prema nezvaničnim saznjima, V. J. i S. R. B. brane se sa slobode.

- Sud je V. J. izrekao meru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije sa oštećenim D. J. i tužilaštvo je sudu predložilo da mu tu meru produži - kaže sagovornik. Ukoliko sud potvrdi optužnicu, biće zakazan početak suđenja na kom bi optuženi i javno trebalo da iznesu odbrane.

(Telegraf.rs / Kurir)

Video: Snimak hapšenja muškarca koji je pretio čoveku i iznuđivao novac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA