Robijao jer je osakatio mladića mačetom, pa upucan na terasi svog stana: Strahinja ubijen u Čačku pre 8 godina

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Strahinja Ičelić (28) ubijen je na terasi svog stana u Čačku 24. avgusta 2016. godine nakon što je primetio da ga prate i nakon što je duže vreme dobijao pretnje.

Kobnog dana Ičelić se, navodno, čuo s majkom dok je taksijem išao ka stanu i rekao joj da je primetio da ga neko prati. Nedugo potom ušao je u stan, ne znajući da ga napadači čekaju sakriveni. Kada se pojavio na terasi u pruzmlju, pucali su u njega. Ispaljeno je najmanje tri hica od kojih ga je jedan pogodio.

Strahinja je ranjen u stomak. Uspeo je da uđe u stan i sedne na krevet. Pošto se u se vrata stana automatski zaključavala, njegova majka nije mogla da uđe u stan, te je Strahinja neko vreme samo sedeo u agoniji. Njegov prijatelj uspeo je da uđe u stan preko terase i zatekao je Ičelića na krevetu kako krvari.

Na licu mesta pronađene su tri čaure. Navodno su ga napala dvojica mladića, od kojih je jedan pucao iz pištolja. Nakon pucnjave, radilo se na tome da se otkrije da li je u likvidaciji učestvovala još jedna osoba koja je napadače čekala u automobilu kako bi ih odvezla sa lica mesta.

Ičelić je hitno prevezen u Opštu bolnicu u Čačku sa teškim oštećenjima unutrašnjih organa. Hirurzi čačanske bolnice borili su se za njegov život, ali je Ičelić preminuo na operacionom stolu.

U tom delu Čačka postojao je veliki broj kamera za video nadzor, te se policija nadala da će im to pomoći da uđu u trag napadačima koji su sa mesta zločina pobegli automobilom "golf 5". Policija je objavila registraciju sivog "golfa" kako bi građani mogli da se jave ako ga negde primete.

Napao mladića mačetom

Policijska istraga odmah je išla u pravcu neraščišćenih računa dve grupe čačanskih momaka, koji su odranije poznati policiji i čiji sukob je trajao nekoliko godina.

Naime, Ičelić je oko dve i po godine pre ubistva ušao u sukob sa grupom mladića iz kriminalne sredine. To se dogodilo neposredno pre nego što je otišao na odsluženje zatvorske kazne.

Osuđen je jer je četiri godine ranije u čačanskom kafiću "Montana" mačetom naneo teške povrede ruke osamnaestogodišnjem D. T. On je, zbog ozbiljnih povreda, završio na dugotrajnom lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i ni danas ne može da koristi desnu ruku.

Ičelić je uhapšen 2012. godine kada je D. T. napao nožem i mačetom, a potom pobegao. Iz zatvora je izašao dve nedelje pre likvidacije.

Samo nekoliko dana posle ubistva zamenik Višeg javnog tužioca u Čačku rekao je da je Strahinja likvidiran u obračunu kriminalnih grupa u ovom gradu, ali motiv do danas nije zvanično utvrđen. Strahinji su duže vreme upućivane pretnje, praćen je, posmatran. Sve to ukazuje na to da je ubistvo bilo planirano.

U više navrata mu je, navodno, traženo 20.000 evra kako on ne bi bio njihova meta. Te navode izneo je Ičelićev otac nakon izrečene presude optuženima.

- Pričao je da im ne da ni dinara, jer će onda tražiti 40.000, pa 80.000 evra - rekao je tada Strahinjin otac, inače biznismen koji u posedu ima veći broj kockarnica u Čačku i drugim gradovima.

Uhapšena trojica

Nekoliko meseci nakon ubistva uhapšeni su Vladimir Tripković (33), Nenad Kalajdžić (32) i Saša Ljuboja (39).

Oni su u novembru 2016. godine zaključili saporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u čačku, nakon čega je Tripković osuđen na sedam i po godina zatvora, Kalajdžić na devet meseci, a Ljuboja na šest meseci zatvora.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA