Rodbina i prijatelji skupljaju novac za sahranu porodice koja je stradala u požaru u Novom Sadu

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Prijatelji i rodbina udružili su se nakon strašnog požara koji je odneo 23. avgusta živote Maje S. (23) Danijela A. (29) i i njihovo četvoro dece starosti 2, 4, 5 i 7 godina. Oni mole za pomoć da se prikupi novac za sahranu i renoviranje kuće.

"Dragi prijatelji, noćas u Novom Sadu se desila velika tragedija. Jedna cela porodica je izgubila život. Mladi bračni par i četvoro male dece, su stradali u pozaru. Pokrećem akciju da se sakupi novac za sahranu i renoviranje kuće. Molim vas delite info i ako možete pomozite. Ostavljam svoj račun ovde. U pitanju je dinarski racun", napisao je član porodice.

Poziv vatrogascima

Poziv upomoć za šestočlanu porodicu koja je gorela u naselju Salajka, novosadskim vatrogascima-spasiocima stigao je u 2.43 časova, na broj 193, razgovor je trajao 52 sekunde, a Telegraf je došao u posed snimka tog razgovora. Nakon minuta od završetka razgovora na kamerama na stanici je zabeležen izlazak dva vatrogasna kamiona sa devet vatrogasaca. Pet minuta nakon dojave, u 2:47 časova gradska kamera zabeležila je prolazak vatrogasnih ekipa na 200 metara od lica mesta. Vatrogasci su stigli na mesto događaja u 2.48 časova i ustanovili da je kuća površine oko 50 metara kvadratnih u plamenu. Požar je lokalizovan u 2:53 časova.

Požar izazvao električni bicikl

Električni bicikl koji je bio priključen na punjenje tokom noći izazvao je požar u porodičnoj kući i odneo šest života.  Tim povodom oglasio se i ministar Dačić koji je izjavio da se sumnja da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na  elektromrežu.

Ujak i komšije pokušali da ih spasu 

- Video sam da gori, počeo sam da ih dozivam, ali nisu me čuli. Vikao sam, zvao ih, niko mi se nije odazvao. Dotrčao sam do vrata i lupao, pokušavao da ih razvalim, ali nisam uspeo, onda sam zvao vatrogasce - ispričao je za Telegraf.rs prvi komšija porodice koja je tokom noći stradala u požaru koji je planuo u Ulici Đorđa Dere u naselju Salajka u Novom Sadu.

Naime, kuća u kojoj je buknuo plamen imala je samo jedan prozor, ali taj prozor se naslanjao na zid groblja zbog čega ga nije bilo moguće otvoriti.

- Sve smo pokušali, lupali smo, uzeli smo alat i pokušali zid da razbijemo da bismo ih izvukli - pričaju u dahu komšije nesrećne porodice pokazujući nam na rupu koju su uspeli da probiju. Slike sa mestra tragedije zaista su i više nego potresne. Rupa koju su ljudi uspeli da probiju u nadi da će spasiti porodicu je vidna. Njihov trud, na žalost, nije uspeo da spasi živote.

(Telegraf.rs)

Video: Požar u Kladovu: Dim se širi na sve strane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIRA

    24. avgust 2024 | 15:44

    STRASNO STA SE DESILO, ZASTO OPSTINA NE POMOGNE OKO SAHRANE..

  • bibi

    24. avgust 2024 | 15:40

    Pobogu, pa zbog čega grad Novi Sad ne finansira? Zar ne treba da su tu u pomoć kod ovakvih tragedija. Nije dovoljno što su izgubili svoju čeljad, već i novac za šest sahrana da skupljaju . Najiskrenije saučešće porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA