Uhapšen vozač teretnjaka u Kruševcu: Vozilom upravljao sa više od dva promila

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, danas su u Kruševcu isključili iz saobraćaja vozača koji je upravljao teretnim vozilom sa prikolicom pod dejstvom alkohola.

Vozač je upravljao vozilom sa više od 2 promila alkohola u organizmu, u stanju potpune alkoholisanosti, zbog čega će protiv njega biti podneta prekršajna prijava za nasilničku vožnju. Ovakvi i slični primeri predstavljaju grubo kršenje propisa i nepoštovanje drugih učesnika u saobraćaju, što se tretira kao nasilnička vožnja.

MUP apeluje na učesnike u saobraćaju da, ukoliko konzumiraju alkohol, ne upravljaju vozilom i ne ugrožavaju ni sebe ni ostale učesnike, jer je od početka godine povećan broj poginulih u saobraćajnim nezgodama, gde je jedan od uzroka vožnja pod dejstvom alkohola.

Saobraćajna policija će se, do kraja turističke sezone i tokom letnjih manifestacija, maksimalno angažovati na otkrivanju prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Ipak, neophodno je da svaki vozač preuzme deo lične odgovornosti prilikom upravljanja vozilom.

(Telegraf.rs)

Video: Goga Sekulić o alkoholu, pa spomenula bivšeg: "Top je frajer i fizički i svakako"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран ловћенац

    24. avgust 2024 | 08:04

    Трајно одузимање дозволе...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA