Otac devojke stradale u diskoteci Contrast nakon nezapamćene tragedije u Novom Sadu: "Prevencija je ključna"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Povodom tragedije na Salajci u Ulici Ðorđa Dere, a koja se desila na svega par stotina metara od tragedije u diskoteci Contrast u Novom Sadu, 1. aprila 2012. godine, kontaktirali smo gospodina Branka Miladinovića, oca novinarke Tamare Miladinović koja je to veče izgubila život u ovoj diskoteci.

Branko već godinama vodi "borbu sa vetrenjačama" povodom ovih događaja, i rešen je u tome da spreči da se ovakve tragedije događaju, a ceo svoj život posvetio je ovoj borbi i tome da više niko ne doživi takve tragedije.

Nažalost sinoćna tragedija, srušila je sve naše nade da posle požara u Caffe Lounge i Diskoteci Contrat više nećemo biti svedoci ovako teških scena.

Gospodin Miladinović je na početku razgovora izjavio iskreno saučešće porodici koja je izgubila 6 članova, među kojima i četvoro male dece, a potom se osvrnuo na činjenicu da bi i ovde mogla da postoji odgovornost inspektora. Dodajući da mora da se obrati velika pažnja na samu prevenciju.

- Prvo prevencije nema, znači edukacije i prevencije nema, jedino je represija u pitanju- kaže Miladinović i dodaje da ne zna tačno u ovoj situaciji šta se dogodilo, i da je sama činjenica da je prozor bio blokiran ogradom te da nisu mogli da izađu, znak da nije bilo inspekcijskog nadzora u ovom naselju.

On je dodao da smatra da postoji odgovornost inspektora i za Lounge i za Contrast, ali da niko od inspektora do sada nije odgovorao posle ovakvih tragedija.

- I sad niko neće odgovarati nažalost. Mi moramo, taj pre svega princip odgovornosti da ustanovimo za sve inspekcije na državom i na lokalnom nivou, dodajući da nijedan inspektor ni u jednoj vlasti nije odgovorao za ovakve stvari već da su odgovarali isključivo zbog korupcije i lopovluka koje nemaju veze sa tragedijama.

- Što se tiče nadzora objekata u radu i objekata u izgradnji, toga nema- zaključio je Miladinović još jednom dodajući da je jedna dobra edukacija i prevencija potrebna našem društvu da bi se stalo na put tragedijama i da bi se sprečili dalji rizici te da narod mora da ima sigurnost i veru u inspekcije, a da ih po njegovom mišljenju sada nema.

(Telegraf.rs)

Video: Sukob noževi radno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    23. avgust 2024 | 19:29

    Odgovornost je od vrha do dna. Celo naselje je kritično, objekti nelegalni bez upotrebne dozvole. Nije to bez veze, neki propisi se moraju poštovati. Zarad socijalnog mira određenoj socijalnoj grupi se gleda kroz prste.... I posle nekoliko takvih koraks imamo ovu užasnu tragediju.

  • Apotekar

    23. avgust 2024 | 19:45

    Srbija je "čudo",nikad ne odgovaraju oni najodgovorniji???🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA