Saslušana grupa koja je iz stana u Palmotićevoj ukrala 475.000 evra: Deo novca sakrili u vikendici u Sopotu

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Pred Prvim javnim tužilaštvom u Beogradu pokrenuta je istraga u odnsou na V. Đ. (23), V. R. (37), M. B. (27), M. N. (34) zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo teška krađa i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Postoji osnovana sumnja da su u periodu od 30. jula do 12. agvusta u Beogradu, u opštini Stari grad, u ul. Palmotićeva, po prethodnom dogovoru, iz stana oštećenog J. D. oduzeli novac u iznosu od 485.000 evra, koji su nakon izvršenog krivičnog dela međusobno podelili, a deo novca sakrili u vikendici u Sopotu, u selu Mala Ivanča, gde su policijski službenici pronašli deo oduzetog novca, zajedno sa automatskom puškom marke "Hekler i Koh", kao i 24 metka koji predstavljaju bojevu municiju za vatreno oružje sa olučenim cevima.

Osumnjičenom V. R. stavljeno je na teret i krivično delo falsifikovanje isprave, s obzirom na to da je kod njega prilikom pregleda lica i prilikom lišenja slobode, pronađena falsifikovana službena legitimacija Ministarstva pravde.

Saopstenje - Teska krađa - Hapšenje Foto: MUP

Prilikom saslušanja, osumnjičeni V. Đ, V. R i M. N. nisu iznosili odbranu, nakon čega je dežurni javni tužilac Prvom osnovnom sudu u Beogradu podneo predlog da se prema navedenim okrivljenim licima odredi pritvor shodno odredi pritvor jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju na to da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na saizvršioce i svedoke.

Prema osumnjičenom M. N. predložen je pritvor jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu, boravkom na slobodi, ponoviti krivično delo, dok je u odnosu na V. Đ. predložen pritvor i zbog opasnosti od bekstva, imajući u vidu da je državljanin Crne Gore.

Osumnjičeni M. B. izneo je odbranu i u odnosu na njega nije podnet predlog, s obzirom na toda je procenjeno da ne postoji ni jedan od zakonskih razloga za određivanje za pritovra.

Tužilaštvo će u toku istrage prikupiti dokaze i podatke na osnovu kojih će se utvrditi tačno i potpuno činjenično stanje, nakon ćega će doneti odluku o daljem postupanju, odnosno o podizanju optužnice protiv navedenih lica.

(Telegraf.rs)

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    23. avgust 2024 | 21:27

    Хоће суд испитати порекло тог новца?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA