Uroš Blažić, Suđenje za masakr u Duboni i Malom Orašju Foto: Nikola Tomić

"Za moju Kristinu i Milana glava za glavu, nećeš izaći živ": Saša izgubio dvoje dece, Blažiću poručio ga čeka

 
 
  • 4

Činjenice

  • Uroš Blažič optužen je za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u Duboni i Malom Orašju
  • Njegovom ocu Radiši Blažiću sudi se za držanje oružja i izazivanje opšte opasnosti
  • Obojica su juče iznela odbranu
  • Danas pred sudom svedoče oštećeni
Najnovije
13:02

Završeno suđenje

Suđenje je završeno za danas, a nastaviće se sutra, kada će da bude nastavljeno saslušanje oštećenih.

12:43

"Uroše, od sina si mi napravio invailda"

Milica Ivković, majka Ivana Ivkovića, koji je bio maloletan kada je ranjen.

- Juče smo slušali toliko laži, toliko nebuloza. Moj suprug i ja jedini znamo šta je i kako je, mi jedini živimo u Donjoj Duboni. Radiša, taj monstrum i njegov brat su nam obijali kola, ali je Radiša nalazio vezu sa komandirom. Sin mi je 15 meseci proveo u bolnici zbog njih. Da su za nešto ranije odgovarali, ovo danas se ne bi desilo. Juče smo slušali o poštenom oficiru, a neka pošten oficir kaže koliko je para imao da sinovi ne odu na ratište, koliko je krmača pojeo - rekla je i istakla da Blažić jeste pucao na svadbi svog sina.

Istakla je da su Radišini spruga i sin rasprodali traktore kako bi rekli da nemaju ništa od mehanizacje.

- Moj sin je mene pitao da li može da da Urošu patike jer nije imao. Moj sin je plaćao za njega. Uroše, pogledaj me! Ja sam ti komšinica, oni su ti niko ni ništa. Čime je Ivan zaslužio? U njega si pucao poslegnjeg! Da li ti je krivo? U bolnici je ležao 15 meseci zbog tebe, 15 meseci bola. Da li misliš na njega? Napravio si invalida, a u dva kluba je igrao! Mog sina ne zanima rijaliti. Što je pucao u njih ako su mu se drugi zamerili? Uroš je tukao i oca, i dedu, i brata, i majku. Nisu prijavljivali. Ja sam svoje dete vaspitala da bude dobro, a ne da bude doživotni invalid - dodala je.

Rekla je da je policija pokušala da je spreči da svog sina odveze lekaru privatnim automobilom, ali da je doktor rekao da bi njen sin, da su ga dovezlo dva minuta kasnije, podlegao povredama.

- Moj sin nije dobio zaštitu, ni pancir, on je dobio samo metke i jedan doživotni koji će nositi u duši. Sa 20 godina nisi odgovoran? Ja sam sa 20 godina imala dvoje dece i sasvim sam odgovorna. Ovaj ovde gospodin je sam u selu pričao da je svojim sinovima za 18. rođendan kupio pištolje. Moje dete je sad za 18. rođendan skakutao sa štakama - rekla je.

Ona je istakla da njen sin nije u stanju da svedoči i da se suoči sa Blažićem.

Njen suprug Milan Ivković rekao je da ostaje pri datom iskazu i obratio se Urošu Blažiću.

- Ja želim da te sutra puste, pa ćemo mi to sami da rešimo - rekao je.

12:28

"Laže da mu je žao, ne skida osmeh s lica"

Otac Dalibora Todorovića ubijenog u Duboni Milosav Todorović rekao je da ostaje pri svom iskazu i dodao da zna da su se Blažići hvalili oružjem po selu, kao i da Uroš nije bi ni u kakvom sukobu sa Daliborom.

- Ono što je rekao juče da mu je žao, laže, nije mu žao. Treba glava da mu se odseče na Trgu republike za primer ostalima. Ne skida osmeh sa lica, vidi se da je dečko debil - rekao je.

On je istakao da ističe imovinsko pravni zahtev i da se priključuje krivičnom gonjenju.

Daliborova majka Danijela Vujić izašla je pred sudsku govornicu vidno potresena i rekla da će da pokuša da da iskaz, s obzirom na to da nije dala iskaz u tužilaštvu.

- Dalibor je to jutro radio. Bio je jako dobro dete. Imao je d apolaže za kamion. Došao je kući, išao je babi po lekove. Uveče je rekao da ne spremam večeru, da će da kupi pljeskavice da jedemo zajedno. Večerali smo i gledali košarku. Stigla mu je poruka da dođe u školsko, drugari su mu se okupili. Rekao je da ide na 15 minuta. Prošlo je 15 minuta kada sam začula prvi rafal - rekla je Danijela.

Krenula je ka školi, a u međuvremenu je komšinica pozvala njenog supruga i rekla da su deca pobijena u školskom.

- Govorili su mi da moj Dača nije tu, ali sam ga videla kada sam ušla u dvorište. Muž ga nije video, tražio ga je. Uzeli smo ga, sela sam u kombi, stavila sam ga u krilo. Držala sam ga u rukama, dozivala, molila sam Boga da mu pomogne. Imao je ranu u stomaku - ispričala je u suzama i dodala da je reanimacija trajala 45 minuta, ali da je Dalibor preminuo jer mu je pogođena stomačna aorta.

Ona se obratila okrivljenima.

- Radiša, imaš unuka, seme ću da vam zatrem. Pogotovo tebi mali, proklet, da Bog da, bi. Nećete živeti ni vi. Moj Dača je bio moje sve. Sve sam izgubila, nemam više ništa - zaključila je.

11:54

"Pustite me, hoću ja njega da ubijem"

Pred sudom svedoči i majka Milana i Kristine Panić Zorica Panić.

- Pošto ovi mostrumi nisu bili prisutni kad sam davala iskaz, sad ću sve da im objasnim. Njegova porodica je uništila moju. Ubio mi je sina i ćerku bez razloga. Juče su se obojica smejali nama roditeljima. Vi, sudija, ste juče bili blagi prema njemu. Ostali smo uskraćeni. Ko je njemu dao dozvolu da uništi moju porodicu? To da ga je selo omalovažavalo je bilo u njegovoj glavi. Mojoj ćerki nije dozvolio da završi školu, a juče neće da priča o tome. Što? Da se ne potresam? Pa ja se govinu dana potresam - rekla je Zorica Panić.

Ona je rekla da je "čudovište Uroš rekao da ga je njen sin pretresao i maltretirao" i dodala da je odmah zvala Milanovog kolegu i komandira i da je to što je Blažić juče rekao laž.

- Sva ova deca nisu imala mrlju. Urošu je juče sve vreme bilo smešno, danas nije jer sluša šta je uradio. Što njegova porodica nije došla ovde da trpi, da se trese, da guta lekove? Zašto oni nisu izloženi stresu? Jesmo mi nekog ubili? Biljana Blažić nije uhapšena. Evo Radiši da kažem, žena ti je našla drugog dečka. A ti Uroše ćeš da platiš čim budeš otišao tamo gde treba. Tek ćeš da osetiš prave čari zatvora. U pritvoru ti je lepo, imaš kupatilo. A da, Radiša ima vanbračnog sina, toliko su skladna porodica - dodala je.

Ona je porodicu Blažić nazcvala čudovištima i rekla da "prava koja oni zakonski imaju ne moraju ni da se gledaju". Radiši Blažiću koji se smejao dok je govorila, rekla je da se "neće još dugo smejati".

- Zašto je on ubio moju decu? Je l' bio ljubomoran na moju decu? Što se plašio da će da ga pokradu? Kako meni niko ništa nije ukrao, osim ti što si mi uzeo decu. Te njihove filmske scene i što on neće da svedoči... On je patio da bude rijaliti zvezda. Ovo je ismevanje nama roditeljima. Čekala sam ovaj trenutak da im se obratim, da ne može da spava noćas, da ne može da živi mirno. Ta skladna porodica nije znala za osnovna pravila porodice, svako je tukao svog oca. Je l' to normalno? Ja razumem da treba da se saslušaju ljudi, ali ovo treba da se završi, sve je jasno. Samo da nije ovog, udavila bih ih obojicu - rekla je Zorica Panić, vidno uznemirena.

Ona je rekla da njena deca nisu bila u sukobu sa Blažićem, da je njena ćerka bila anđeo, a da je dala predlog da bude saslušan komandir policije kako bi bilo ustanovljeno da li je tačno ono što je Blažić rekao, da ga je Milan Panić u saobraćaju zaustavio i maltretirao.

Njen suprug Saša Panić pred sudm je rekao da ostaje pri izjavi, ali želi i da je dopuni.

- Mi ne možemo nikako da se sudimo jer oni meni ne mogu da nadoknade štetu, ubili su mi sina i ćerku. Radiša se bavi poljoprivredom, a ne zna šta ima od mehanizacije. Meni je isto bio težak život od '95, pa sam se mučio, radio sam. Reci šta imaš od mehanizacije, da dobiju ranjeni, a za ubijene ide glava za glavu. Uroše, ti si mi prvi, pa onda Radiša. Za moju Kristinu i Milana glava za glavu, nećeš izaći živ, seći ću te na komade - rekao je Panić.

Dodao je da "neće da se smiri dok ne bude tamo gde su sada Blažići, a oni ispod crne zemlje".

- Pustite me, hoću ja njega da ubijem. Smej se, smej se, i juče si se smejao. Naučiću te pameti - rekao je Blažiću.

- Uzimali su Radiši oružje, hvalio se činovima po selu. Njemu je oduzimao oružje i vraćano, preko njegovih veza i prijatelja, pa mu vrate, a imao je veliki broj prijava. Radiša je udario policajca, službeno lice, i uspeo je to izmajumniše da ne bude odgovoran, a da je odgovarao ova naša deca ne bi bila gde jesu da je bilo pravde - zaključio je Saša.

11:43

"Da je Uroš vaspitan kao naša deca, do ovoga ne bi došlo"

Otac ubijenog Nikole Milića Dejan Milić rekao je pred sudom da ostaje pri svemu što je izjvio i da ne želi ništa da doda.

Odgovarajući na pitanja tužioca, rekao je da njegovi sinovi nisu bili u sukobu sa Blažićem i istakao da ga "niko nije ni poznacvao".

Na pitanje punomoćnika koliko je bilo pojedinačnih pucnjeva, rekao je da je čuo četiri ili pet, a da je između pucnjeva bilo dvadesetak minuta tišine.

On se takođe obratio okrivljenima.

- Pogledaj me! Ti mi juče pričao o poštenju, o vaspitanju porodice. Ti, koji si napravio monstruma. Da je on vaspitan kao bilo koje naše dete, do ovoga ne bi došlo. Ovaj sud ne može da ti presudi, ono što te čeka, to će da te čeka - rekao je Radiši Blažiću.

Rekao je da se prključuje krivčnom gonejnju i da traži odštetu od 100.000 dinara po članu porodice.

Njegova supruga Dragana Vujadinović takođe je svedočila pred sudom.

- Mihajlo i nikola su otišli na Ravni gaj da se vide sa drugrima. Posle oko sat i po čuo se prvi, pa drugi rafal, pa pojedinačni pucnji. U roku od par minuta stariji sin je zvao i rekao da neko puca na njih. Muž i svekar su otišli gore, ja nisam uspela da uđem u auto. Zvala sam Nikolu, nije se javio. Imao je samo 14 godina, dete koje nikom ništa nije uradilo. Znala sam da nešto nije u redu jer ne postoji situacija u kojoj se ne bi javio. Suprug mi je rekao da je pogođen u glavu i da je bez svesti. Sećam se kako je kovčeg ušao u našu kuću, Nikoleviše nema a on je bio samo dete! - ispričala je.

Ona se takođe obratila Blažiću.

- Uroše, pogledaj dobro ovu decu, monstrume. Trebalo je Boga da molim da te skrši sa motora! Pogledaj ovu decu, platićeš -  rekla je Dragana Vujadinović.

11:24

"On njih nije ubio, on ih je streljao"

Goran Stevanović, otac pokojnog Nemanje Stevanovića, pred sudom je rekao da ostaje pri izjavi koju je dao u tužilaštvu.

- Ja nisam tu noć video, ali sutra jesam kada sam došao na lice mesta. On je pucao u njih sa glavnog puta, prošao kroz njih, a onda se okrenuo i opet pucao. On njih nije pobio, nego ih je streljao. U drvetu su meci sa obe strane, kada je došao i kada se vratio - rekao je.

On je istakao da je siguran da njegov sin nije ni poznavao Blažića i da je siguran da "sukob nisu imali ni pre toga, ni te večeri".

Stevanović se pridružio krivičnom gonjenju i istkao imovinsko pravni zahtev i to 100.000 evra po članu porodice. On se potom okrenuo ka Blažiću i nejgovom ocu.

- Ovog skota (Uroša Blažića) ne znam, ali ovog drugog skota (Radišu Blažića) znam! Juče pričaš o činovima, a vidi šta si uradio, šta si napravio. Napravio si skota. Seme će da vam nestane! - rekao je.

Nemanja Stevanović, Malo Orašje, ubijen Nemanja Stevanović, ubijen u Malom Orašju; Foto: Facebook/Nemanja Stevanović

Nemanjina majka Mirjana Stevanović rekla je da je dan bio kao i svaki drugi, da je njen sin došao s posla i otišao da kosi.

- Pridružio mu e pokojni Lazar Milovanović. Ušao je u kuću, istuširao se, a onda rekao sestri da ide do Ravnog gaja da srede ispred spomenika jer su hteli da proslave Đurđevdan ranije zbog dana žalosti. Pokojni Marko je postao ujak i hteli su to da obeleže. Otišao je svojim autom i rekao je Teodri da dođe kasnije i da uzme auto. Teodora je otišla posle tri ili četiri sata. Muž i ja smo sedeli, on je zaspao, ja sam gledala Tv. Oko 22.05 mi je zazvonio telefon. Nazvala me je Marijana Stevanović, mama povređene Anđele. Rekla mi je: "Mirjana, dođi hitno, pobili su nam decu" - u suzama je ispričala.

Na vratima je već bio otac pokojnog Lazara, odmah su otišli do spomenika. Prvo je videla očajne roditelje koji su već stigli na lice mesta.

Kako je ispričala, videa je sina kako leži, ruka mu je bila slomljena, krv nigde nije videla. Zamolila je sina da bude svestan, on joj je rekao da hoće. Dok su čekali Hitnu pomoć, majka Anđele Stevanović rekla je da imnema ženske dece. Nisu znale da su im ćerke u Duboni i da se pucalo i tamo.

Mirjana je rekla i da je njen sin u santetu Hitne pomoći kdao infuziju koju su pokušali da mu daju i ocu rekao: "Nema, tata, ništa od mene".

Majka Nemanje Stevanovića sve vreme je bila vidno uznemirena i od suza je jedva govorila.

11:20

Mileta je uspeo da pobegne od Blažića

Pred sudo je svedočio i Mileta Ranković, takođe očevidac, koji je rekao da ostaje pri svojoj izjavi i da enma ništa da doda.

Tužilac ga je pitao da opiše kretanje Uroša Blažića.

- Izašao je iz automobila i krenuo ka nama. Ja sam pobegao odatle. Bila je rafalna paljba. Nisam se okretao. Video sam samo kad je došao do žice, to ej oko pet-šest metara od spomenika. Koliko znam, niko od prisutnih nije bio u sukobu sa Urošem - rekao je.

On se takođe priključio krivičnom gonjenju.

11:14

"Bežao sam, a on je overavao ljude na zemlji"

Nikola Mitrović, koji je imao 17 godina u trenutku kada je ranjen, rekao je da ostaje pri iskazu koji je dao u tužilaštvu i da nema ništa da doda.

Na ptianje tužioca kuda se Blažić kretao, rekao je da je "Blažić overavao one koji su na zemlji".

- On je došao, zvali su ga na pivo. Ja sam bio prekoputa spomenika. Počeo je da puca od ograde, prišao je skroz do spomenika. Ja sam počeo da bežim, okretao sam se da vidim da li puca na mene i da li me juri. Čuo sam dva rafala, kao i pucanje posle toga, ono je bilo pojedinačno. Čuo sam pet pojedinačnih pucnjeva, on je njih overavao - rekao je.

11:08

"Sestra je mislia da je vatromet, a onda je proleteo metak"

Oštećena Jovana Pavlović bila je u Duboni kada je Blažić pucao. Kuća u kojoj živi nalazi se u blizini škole.

- On nijep ucao na mene, ali smo bili u bilzini kuće. Deset minuta pre toga sam zatvorila prodavnicu, popričala sa pokojnim Daliborom Todorovićem. Kad je počela pucnjava sestra je izašla na terasu, mislila je da je vatromet i krenula je da izvodi decu. Bila je okrenuta leđima školi, nije znala šta se dešava. Onda je videla da je cigla kuće okrznuta metkom, a onda videla Blažića sa puškom uperenom u nju - rekla je.

Njihov otac je istrčao na put, ja sam bila iza tende, nije me video. Blažić je jednom rkom podigao pušku i počeo da puca uvis, u kuću, u njenog oca.

- Pukom srećom je promašio i nije ga ubio. Ja sam izašla kad je izlazio iz školskog dvorišta, tražio je joj nekog da puca u njega, nije nas video. Ušao je u auto,  onda izašao i pitao mog oca šta hoće, šta traži to i počeo da puca - dodala je i istakla da njena porodica nikad nije bila u sukobu s Blažićem.

10:54

Svedoči taksista kog je Blažić oteo tokom bekstva

U sudu svedoči i Dragoslav Antonović, taksista kog je Uroš Blažić oteo tokom bekstva i koji je, naposletku, prijavio policiji gde je odvezao Blažića.

- Rekao je da ima pištolj, čitao je vesti sa interneta, rekao mi je šta mu otac radi. Ja sam rekao da će otac imati velike probleme, a on mi je rekao da otac ima 20 hektara i da će od toga moći da živi. Pričao je da je ubio 20 ljudi, nisam ču da je rekao da je car i kralj. Ja nisam mnogo slušao šta iza pričaju, razmišljao sam kako da se izvučem iz te situacije i kako da ne nastradam. On je bio vrlo uzbuđen kad je uleteo u auto, kasnije se smirivao. Ali bio je spreman na sve. Bio je svestan šta je uradio - rekao je taksista.

Blažićev branilac Petar Luković pitao je da li je bio upaljen radio u taksiju, a oštećeni je rekao da jeste.

Odgovarajući na pitanja punomoćnika, ispričao da je da je sa strankom oko 23 sata krenuo iz Smedereva i da su išli preko nadvožnjaka u Smederevu, potom izašli na auto-put i kod Malog Požarevca, na napltnoj rampi, sišao sa auto-puta.

- Pretio je, rekao je da ima bombu. Kod prve policijske kontrole, odmah posle rampe, rekao je: "Vozi, nemoj da staješ, daj gas, držim osigurač od bombe". Rekao je da neće nikom ništa da bude, ail da moramo da ih slušamo. Kada je u pitanju novac, dao sam mu oko 3.000, tražio je da ima da jede - rekao je Antonović.

Od kad sam ostvio Blažićča, dok nisam stigao u policijsku stanicu u Kragujevcu prošlo je 15 minuta. Na pitanje tužioca da li je čuo da je Blažić rekao da usput želi da otme još nekoga, Antonović je rekao da on to nije čuo.

Antonović se pridružio krivičnom gonjenju i rekao da ističe imovinsko pravni zahtev.

10:44

"Čekaću ga ceo život"

Miroljub Milovanović otac Aleksandra Milovanovića pred sudsko veće izašao je vidno uznemiren. On se okrenuo ga staklu iza kog sedi Blažić i povikao.

- Digni glavu i pogledaj me dobro. Pogledaj me dobro, konju jedan! - uzviknuo je.

Na pitanje tužioca da li je Aleksandar bio u sukobu sa Blažićem, rekao je da nije, ali da sada jesu u sukobu.

- Čekaću ga ceo život! Kao otac bih voleo da ga osudite na doživotnu robiju, ali zakleo sam se sebi da ću da se osvetim. Pustite ga odmah! - rekao je.

Dodao je da se pridružuje krvičnom gonjenju i da traži odštetu od 100.000 evra po članu porodice.

Njegova supruga Bojana danas nije bilo u stanju da svedoči.

10:27

Svedoče roditelji ubijenog Lazara

Odmah nakon Đorđevića pozvan je Milan Milovanović, otac ubijenog Lazara Milovanovića (19) ubijenog u Malom Orašju.

- Ostajem pri izjavi koju sam dao u tužilaštvu, nemam ništa da dodam - rekao je.

Na pitanje tužioca da li mu je poznato da li je Lazar bi u bilo kakvom sukobu sa Blažićem, Milovanović je odgovorio da nisu bili ni u kakvom sukobu i da "veruje da njegov sin nije ni pznavao Blažića".

Milovanović je istakao da se pridružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinsko-pravni zahtev.

Na pitanje punomoćnika da li danas precizira imovinsko-pravni zahtev, dgovorio je odrično.

Lazareva majka Ivana Milovanović izašla je za sudsku govornicu vidno potresena.

- Dan je krenuo kao i svaki drugi. Radila sam nešto kod kuće. Lazar je ustao, došao je kod mene, pitao šta radimo, da li smo doručkovali. Spremio nam je doručak, jeli smo zajedno i odvezao me je do autobuskog stajališta da idem na posao. To je bilo oko 13 sati. Tada sam ga poslednji put videla. Obično sam mu slala poruku kad se vraćam s posla. Nije mi se odmah javio, bio je sa društvom, a u 22.31 mi je stigla poruka da me čeka. Videla sam poruku i videla sam da je pokojni Nenad Stevanović izbacio stori na instagram i da su zajedno kod spomenika. Tu je trebalo da em sačeka, ali kad sam stigla sačekao me je starašan prizor - ispričala je.

Ispričala je da su se ljudi okupili, da ih obilazi policija. Poslala je sinu poruku da vidi šta se dešava, ali odgovor nije dobila.

- Vozač autobusa je rekao da ne može gore da se okrene, ja sam mu rekla da mora, da mi je gore dete. Kad sam izašla iz autobusa, čim sam pogledala u tom pravcu prepoznala sam ga. Imao je belu duksericu. Već je bio bez svesti, bio je u krvi. Nemanja Stevanović je bio svestan, nemanja Ilić je bio pored. Neko mi je rekao da zovem supruga, rekla sam da zove i komšije - kroz suze je jedva izgovorila.

Sina su počeli da voze lekaru, ali su videli da ej verovatno već kasno. Sreli su Hitnu pomoć, ali kada su mu lekari opipali puls nisu mogli ništa da preduzmu. Ipak odvezli su ga u bolnicu, a tek oko četiri sata ujutru javili su im, kaže, jednoj po jednoj porodici, da su im deca preminula.

- Lazar nije ni poznavao Uroša. Nije se nikada ni posvađao s nekim, a kaoli da se potukao. Bio je oličenje dobra - rekla je, odgovarajući na pitanje tužioca.

Ivana Milovanović rekla je da se priključuje krivčnom gonjenju i ističe imovinsko pravni zahtev.

Svedočenje roditelja ubistava, mala dubona, orašije Foto: Nikola Anđić
10:23

Svedoči oštećeni Aleksa Đorđević

Oštećeni Aleksa Đorđević pozvan je pred sudsku govornicu kako bi dao iskaz. Đorđević je bio očevidac i detaljno je u tužilaštvu ispričao šta se dogodilo kobne večeri. On je jedan od mladića koji su ranjeni u Malom Orašju.

- Ostajem pri svom iskazu, nemam ništa da dopunim - kratko je rekao.

Đorđević je, odgovarajući na pitanja tužioca rekao da nije poznavao Blažića.

Istakao je da se pridružuje krivičnom gonjenju.

10:12

Deo oštećenih neće biti ispitan u sudu

Petočlano sudsko veće pristupilo je u sudnicu i predsedavajuća sudija Lidija Jovanovska prozva prisutne.

Punomoćnik oštećene Jelene Ajdinović, koja se nalazila u taksiju u koji je uleteo Uroš Blažić tokom bekstva, zamolio je da njen iskaz bude pročitan, jer joj je od strane lekara savetovano da se ne izlaže stresnim situacijama.

Isto je predloženo i za Zorana Pavlovića iz Dubone zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Tužilac je odobrio da iskaz Zorana Pavlovića bude pročitan, ali je predložio da u vezi sa Jelenom Ajdinović mišljenje iznesu i punomoćnici oštećenih, kako bi se izjasnili da li bi imali pitanja za nju, s obzirom na to da je provela neko vreme sa Blažićem u automobilu.

Punomoćnik oštećenog Jovice Stevanovića koji je ranjen od strane Blažića istakao je da je Stevanović opravdano odsutan zbog zdravstvenog stanja

Jovica Stevanović nije mogao da pristupi na ročište iz zdravstvenih razloga i predložio da on bude saslušan u septembru ili da njegov iskaz bude pročitan.

Advokat Stefan Stefanović istakao je da porodice insistiraju na tome da devojka koja je bila u taksiju sa Blažićem, kao i da tužilaštvo povuče zahtev za saslušanje maloletnih Ivana I. i Nevene V, što je tužilaštvo odobrilo.

Neposredno neće biti ispitani ni Damir Ružić, Teodora Stevanović i Mihajlo Milić, a sudija je istakla da će sud naknadno da odluči o ispitivanju Jelene Ajdinović.

09:48

I danas suđenje pratimo uživo

Suđenje Blažiću i danas ćemo pratiti iz minuta u minut i izveštavati vas o njegovom toku.

09:39

Porodice ubijenih stigle u sud

Porodice i bližnji ubijenih u Duboni i Malom Orašju došle su u sud.

Oni nose majice sa fotografijama nastradalih i emotivnim porukama.

Poroduce ulaze u zgradu suda, pripremajući se za suđenje koje počinje u 10 sati. Još nije poznato ko će od njih danas da govori pred sudom.

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav Slepčević

    22. avgust 2024 | 11:33

    Razumijem ovog oca što se zakleo da će sina osvetiti! Čini mi se da bih ja već našao način da to i učinim!

  • Đole Srba

    22. avgust 2024 | 12:46

    Dolaskom zapadne demokratije u Evropu je pravosuđe postalo farsa. Za masovne ubice bi bila još najbolja smrtna kazna. Čak ni doživotna robija neće roditeljima vratiti sinove i ćerke a ubica mora biti hranjene, lečen i zadržati svoj život koji po meni ne vredi ni pišljivog boba. Uza zid, bar će tada pravda biti delimično zadovoljena mada ni to nebi oživeli njihove naj milije...

  • Hogar

    22. avgust 2024 | 11:18

    Nazalost od imovinsko pravnog zahtevs tesko da ce biti nesto....niti on ima niti.poseduje nekenekretnine niti ima para na racunu.....i da im sve oduzmete a nije moguce naplatice se mozda 1 ili 2 % ostetnog zahteva....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA