Optužen Turčin koji je "džipom" ubio Piroćanca: Ovo je kazna koju traži tužilaštvo

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je da se turskom državljaninu izrekne kazna zatvora od najmanje četiri godine te da mu se izrekne i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv turskog državljanina Arslana M. (61) zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 19. juna ove godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio jedan muškarac.

- Osnovno javno tužilaštvo završilo je istragu i podiglo optužni predlog protiv okrivljenog. Optužni akt dostavljen je Osnovnom sudu u Nišu koji treba da zakaže glavni pretres - saopštio je Vladimir Stanojević, portparol niškog OJT.

U Osnovnom sudu u Nišu potvrđeno nam je da im je optužni predlog stigao te da je suđenje zakazano.

- Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je da se turskom državljaninu izrekne kazna zatvora od najmanje četiri godine te da mu se izrekne i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom. Glavni pretres je zakazan, nakon izvođenja dokaza biće doneta presuda - saopštila je Ana Gajić Ristić, portparol ove pravosudne institucije.

Do nesreće je došlo u ranim jutarnjim satima na autoputu Niš - Pirot kada je Turčin upravljajući vozilom džip, pri vožnji u istom smeru, udario u “BMW” za čijim je volanom bio pedesettrogodišnji muškarac koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Na osnovu onoga što se videlo na mestu nesreće je da je “BMW” potpuno uništen, da je najveća oštećenja pretrpeo u zadnjem dokazuje da je udaren otpozadi. Ono što je nesumnjivo je da je “BMW” pretrpeo totalnu štetu te da oštećenja svedoče da onaj ko se u automobilu nalazio, nije imao ni najmanju šansu da nesreću preživi. Od siline udarca, oba vozila su završila u jarku kraj autoputa, a delovi automobila razbacani su svuda oko mesta nesreće.

Vozilo kojim je upravljao Turčin poslato je na vanredni tehnički pregled kako bi se ustanovilo da li je uzok udesa kvar na automobilu ili je izazvan nepažnjom vozača. Ono što je nesporno je da se Arslan kretao velikom brzinom te da verovatno nije ni video “BMW” dok ga nije udario.

Osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je Osnovni sud u Nišu na njihov predlog Turčinu produžio pritvor u kome se nalazi otkako ga je 19. juna policija uhapsila. Pritvor mu je produžen jer se radi o stranom državljaninu pa postoji opasnost od bekstva.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤦🏻‍♂️

    21. avgust 2024 | 14:58

    Cek bre.. za Turcina 4 godine a "nasi" kada ubiju onda nanogice i kucni pritvor ? Nesto mi tu ne stima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA