Ovolika kazna preti lažnim majstorima iz Beograda: Dvojac "ojadio" grupu ljudi, uzeli im pare za lažne nabavke

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Okrivljeni M.D. i A.J. su opravdano sumnjivi da su tokom 2022. godine, na Novom Beogradu, u saizvršilaštvu, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica da će im završiti radove u dogovorenom roku, doveli i održavali u zabludi oštećene K.O., B.O., J.R. i G.M.

Povodom prevare građana od strane lažnih majstora, a o čijim hapšenjima je javnost već obaveštena, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu podneo je optužni predlog protiv okrivljenog M.D. (27) zbog izvršenja produženog krivičnog dela Prevara u saizvršilaštvu i okrivljenog A.J. (45) zbog izvršenja produženog krivičnog dela Prevara u saizvršilaštvu.

Okrivljeni M.D. i A.J. su opravdano sumnjivi da su tokom 2022. godine, na Novom Beogradu, u saizvršilaštvu, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica da će im završiti radove u dogovorenom roku, doveli i održavali u zabludi oštećene K.O., B.O., J.R. i G.M. i time ih naveli da oni na štetu svoje imovine nešto učine i to tako što su se okrivljeni dogovorili da A.J. organizuje sav posao, a M.D. mu je dao pečat njegove firme koji pečat je A.J. stavljao na predugovore, ugovore, sporazume i priznanice zaključene sa oštećenima.

Potom su sa oštećenima zaključili ugovore o pružanju zanatskih usluga i od oštećenih K.O. i B.O. na ruke uzeli prvo novac u iznosu od 93.500,00 dinara, a od oštećene J.R. novac u iznosu od 120.00000 dinara, pa potom od oštećenog B.O. još novca u iznosu od 135.000,00 dinara i od oštećenog G.M. novac u iznosu od 47.000,00 dinara na ime navodne kupovine materijala u prodavnici u kojoj im je bila zabranjena isporuka zbog prethodnog duga.

Kada su oštećeni videli da radovi ne napreduju i da nisu završeni u ugovorenom roku, pozivali su putem telefona okrivljene koji su oštećene, uz razne izgovore, održavali u zabludi i obećavali da će završiti radove, što nisu učinili, niti su im vratili uzeti novac.

Okrivljenom A.J. se takođe stavlja na teret da je u januaru mesecu 2023. godine, u Zemunu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo i održavao u zabludi oštećenog S.A. i time ga naveo da on na štetu svoje imovine nešto učini, na taj način što je došao u stan oštećenog i zaključio ugovor o pružanju zanatskih usluga sa rokom završetka od 12 dana, nakon čega mu je oštećeni na ruke dao novac u iznosu 64.930,00 dinara na ime nabavke zidnih i keramičkih pločica i nabavku keramičkih pločica poda, novac u iznosu 38.000,00 dinara na ime kupovine nove kanalizacione cevi koju okrivljeni nije kupio, ni ugradio, novac u iznosu od 36.700,00 dinara za nabavku sanitarija i novac u iznosu od 24.000,00 dinara za zamenu plafona i kanalizacije, nakon čega je, uz razne izgovore, održavao oštećenog u zabludi da će ugovorene radove završiti ili da će novac vratiti što se nije dogodilo.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljene oglasi krivima i da okrivljenog M.D. osudi ga na kaznu zatvora u trajanju od 8 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 50.000,00 dinara, a da okrivljenog A.J. osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i novčanu kaznu u iznosu od 50.000,00 dinara, te da mu produži već određeni pritvor.

(Telegraf.rs)

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA