Ubica Asmir Graca uhapšen sa nožem: "Pao" tokom racije u poznatom kafiću u Sjenici

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Graca je već od ranije poznat policiji po tome što je 2015. godine usmrtio Mehmeda Avdibašića (32) tokom sukoba, nakon čega je pokušao da pobegne u jedno selo na Pešteru, policija ga je tada brzo locirala i privela pravdi

U okviru pojačanih kontrola na teritoriji Grada Sjenica, pre dva dana je sprovedena racija u jednom od najpoznatijih lokala u gradu, tokom koje je policija uhapsila Asmira Gracu (29), kod kojeg je pronađen nož.

Graca je već od ranije poznat policiji po tome što je 2015. godine usmrtio Mehmeda Avdibašića (32) tokom sukoba, nakon čega je pokušao da pobegne u jedno selo na Pešteru. Policija ga je tada brzo locirala i privela pravdi.

Incident iz 2015. godine ostavio je dubok trag u lokalnoj zajednici. Asmir Graca, mlađi brat I. G., koji takođe ima kriminalni dosije, tada je u okršaju sa Avdibašićem potegao nož i zadao mu dva smrtonosna uboda u leđa. Nesretni mladić je prebačen u sjeničku bolnicu, a zatim upućen u Novi Pazar, ali je, nažalost, preminuo tokom puta. Graca je za to delo osuđen na osam godina zatvora.

Ovaj događaj je ponovo je stavio Gracu u centar policijske istrage. Tokom racije u lokalu “Tač”, koji važi za jedno od popularnijih mjesta okupljanja u Sjenici, policija je otkrila nož u torbici koju je nosio Graca. Protiv njega je odmah podnesena krivična prijava.

Racija u kojoj je Graca uhvaćen deo je šire akcije pojačanih kontrola vozila i lica na području Sjenice, s ciljem održavanja javnog reda i mira, kao i sprečavanja kriminalnih aktivnosti. Policija je pojačala prisustvo u gradu, što je sinoć rezultiralo otkrivanjem i oduzimanjem hladnog oružja.

Policija apeluje na građane da prijave svaku sumnjivu aktivnost i sarađuju u očuvanju sigurnosti u zajednici. Očekuje se da će u narednim danima kontrole biti još intenzivnije, u cilju sprečavanja sličnih incidenata.

Ovaj incident je još jedan podsetnik na potrebu za stalnim nadzorom i prevencijom kriminalnih aktivnosti u Sjenici, dok lokalna zajednica ostaje zabrinuta zbog ponovnog angažmana poznatih prestupnika, poput Asmira Grace.

(Telegraf.rs/sandzaklive.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA