Uhapšena dvojica zbog velike poreske prevare: Oštetili budžet Srbije za 8 miliona

 
M. Č.
M. Č.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Uhapšeni su u zajedničkoj akciji inspektora Sektora poreske policije - Odsek Čačak i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije - Odsek Kraljevo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu

Dva lica uhapšena su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivična dela poreske utaje, čime je oštećen budžet Republike Srbije u iznosu od preko 8 miliona dinara i krivično delo pranja novca, čime je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 20 miliona dinara.

Jedan od okrivljenih, kao faktički odgovorno lice u privrednom društvu je u toku 2023. i 2024. godine u knjigovodstvu evidentirao primljene fiktivne račune od drugog privrednog društva u iznosu od 12.760.940 dinara sa iskazanim PDV-om u ukupnom iznosu od 2.552.188 dinara, za koji iznos je u poreskim prijavama neosnovano iskazao pravo na poreski kredit. Takođe je novac privrednog društva u ukupnom iznosu od 16.747.208 dinara iskoristio za lične potrebe, bez obračuna i uplate poreza na prihode od kapitala u ukupnom iznosu od 2.955.388 dinara.

Drugookrivljeni, faktički vlasnik i odgovorno lice drugog privrednog društva je u navedenom periodu (2023. i 2024. godine), neosnovano evidentirao izlazne fakture sa iskazanim PDV-om u ukupnom iznosu od 2.580.000 dinara i bez osnova podigao novac sa poslovnog računa u ukupnom iznosu od 3.524.000 dinara.

Osumnjičeni su, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, privedeni nadležnom javnom tužilaštvu.

Uhapšeni su u zajedničkoj akciji inspektora Sektora poreske policije - Odsek Čačak i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije - Odsek Kraljevo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Beyond your dream

    19. avgust 2024 | 14:12

    U čudna mi čuda, naći par njih koji subutajili porez. Pa svaki drugi koji je kupio stan u Beogradu na vodi je utajio porez i te pare "pretočio" tj oprao kupujući stan u Belgrade Waterfrontu. A oni ostali nisu utajili porez nego su većinom pare iz kriminala,kocke,droge,... pa kupili stanove u Beogradu na vodi. Možda jedva 2% kupljenih stanova je od onih koji su ih poštenim stanom stekli u inostranstvu ili morali da ih kupe na bazi kompenzacije na ine izvedenih građevinskih radova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA