Majka i četvoromesečna beba imale 28 uboda nožem: Godišnjica ubistva u Veterniku, Sabo osuđen na 40 godina

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Posle monstruoznog čina on je sa ruke devojčice skinuo zlatnu narukvicu, koju je planirao da proda kako bi sebi tokom bekstva kupio hranu i alkohol

Duško Đurđić, otac i deda, ne zaboravlja najbliže bez kojih je ostao pre 8 godina. "Da se ne zaboravi! Žrtve iz Veternika 14/15.08.2016g", napisao je na dvom Fejsbuk profilu otac ubijene Slavice.

Godišnjica je dvostrukog ubistva u Novom Sadu. Tada je Arpad Sabo ubio svoju četvoromesečnu ćerku Nikolinu i ženu Slavicu (24). Usmrtio je ženu i bebu, jer mu je žena navodno prigovorila zbog toga što je sav novac koji je imao kod sebe, ukupno oko 2.000 dinara, potrošio na alkohol.

Zbog ovog monstruoznog zločina osuđen je na 40 godina zatvora.

Prema navodima optužnice, Arpad Sabo je u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku. Posle monstruoznog čina on je sa ruke devojčice skinuo zlatnu narukvicu, koju je planirao da proda kako bi sebi nakon bekstva obezbedio hranu i alkohol.

Obducenti su prebrojali više od 28 uboda nožem po detetovom i majčinom telu, najviše u grudi i stomak.

Arpad je godinu dana bio u braku sa suprugom i sve vreme je maltretirao i zlostavljao. Te večeri je bio pijan, nakon ubistva je pobegao sa lica mesta, a prijavio ga je stanodavac koji je zatekao jeziv prizor u stanu.

Neuropsihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Sabo bio uračunljiv prilikom izvršenja monstruoznog čina.

Sudija Borivoj Pap u kratkom obrazloženju je naveo da je tokom postupka nesporno dokazano da je Sabo zverski i s predumišljajem iskasapio suprugu i ćerku u noći između 15. i 16. avgusta bez trunke kajanja.

(Telegraf.rs)

Video: Kuća strave u Novim Banovcima gde se pre 17 godina desio stravičan zločin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA