Koliko je ovo odvratno! Albanski mediji prenose reakciju majke monstruma koji je ubio srpskog policajca

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 11

Teška sramota

Mediji u Albaniji preneli su odvratnu reakciju Šehrije Mustafe, majke monstruma Fatona Hajrizija koji je ubio srpskog policajca. 

Ona je, kako navode, nakon sahrane svog sina teškog zločinca rekla da oseća veliku bol zbog gubitka i da bol porodice nikada neće prestati. Između ostalog, zahvalila se svima koji su došli na sahranu, jer, kako je rekla, to joj je pokazalo koliko njih je volelo njenog sina, piše indexoline.

Nikola Krsmanović (34) ubijen je u noći između 17. i 18. jula u Lipničkom Šoru kod Loznice kada je u njega pucao Faton Hajrizi koji se nalazio u taksiju tutinskih registracija koji su Nikola i njegov kolega Vjekoslav Ilić zaustavili radi rutinske kontrole.

Do ubistva je došlo oko 00.55 sati prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu. U automobilu su bili Hajrizi i taksista. Zatražena su im dokumenta, koja su predali, a potom su dva granična policajca pozvala Hajrizija da izađe iz automobila, što je on i uradio. Ponašao se normalno. Međutim, dok su proveravali dokimenta, Hajrizinje zapucao.

Pogodio je Nikolu u grudi, a neki od očevidaca tvrde i da se vratio i pucao još jednom dok je mladi policajac bio na zemlji.

Njegovog kolegu ranio je u rame, s leđa.

Ilić je proveravao Hajrizijeva dokumenta kada je došlo do pucnjave. Nije video Nikolu i mislip je da je uspeo da pobegne.

Vjekoslav je uzvratio paljbu, ali nije uspeo da pogodi Albanca. Spotaknuo se o žardinjeru i pao, te je Hajrizi najverovatnije mislio da je i on mrtav i nije mu prilazio. Pozvao je suprugu, rekao joj da je ranjen i da zove Hitnu pomoć.

Nakon što je pobegao, taksista koji ga je vozio sačekao je policiju, nakon čega je uhapšen.

Saznanja o lokaciji optuženog za ubistvo policija je dobila od meštanina koji je javio da je Hajrizija video kod nekadašnje Viskozine visokocrpne stanice, te je policija odmah blokirala taj deo grada.

Hajrizi je prolazio ljudima kroz dvorišta, a jedan meštanin prepoznao ga je na snimku sa nadzorne kamere svoje radnje.

Do neutralisanja pretnje došlo je jer je Hajrizinpucao na policajce. I pored štitova, šlemova i pancira bilo je teško zaštititi se kada je Hajrizi ispalio "kišu metaka". Neki od policajaca su povređeni i na lice mesta su upućena četori saniteta Hitne pomoći.

Hajrizi je likvidiran dok je pokušavao da pobegne ka Banji Koviljači. Krio u napuštenim kompleksu fabrike u kom se inače kriju migranti iz Preševa.

(Telegraf.rs)

Video: "Važno je da se svi uključe u akciju": Džulija Hil o volonterskom radu i značaju doniranja krvi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CECI

    16. avgust 2024 | 13:17

    Oni velicaju svoje,makar bili i ubice.Danima se pise o doceku njegovog tela,svuda plakate sa njegovim likom,kad ce preuzeti teli,ko ce,gde se nalazi,sahrana do detalja opisana,sad izjava majke koja se zahvaljuje svima koji su ga voleli...danima tako...i treba..njihov je i velicaju ga. Meni samo smetaju nasi novinari zasto sve to pisuci o tome i sami glorifikuju ubicu. Zar nam nas ubijeni policajac nije toliko vazan?!

  • moki

    16. avgust 2024 | 13:07

    A sto ste im predali telo pa sad likuju?Sramota od nase drzave!!!! Trebali ste da ga zakopate negde i da niko ne zna gde!!!!

  • Sneki

    16. avgust 2024 | 13:36

    Gajila si ubicu i još se po nosiš njime, srami se majko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA