Sud u Valjevu ispravio nepravdu suda u Ubu: Vukašinu, koji je pijan skrivio smrt Branislava, određen pritvor!

 
M. Č.
M. Č.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 9

"Prema osumnjičenom Vukašinu Miloševiću iz Lajkovca rešenjem KV veća Višeg suda u Valjevu dana 14.8.2024. godine određen je pritvor", saopštilo je za Telegraf VJT u Valjevu

Bahati pijani vozač, Vukašin Milošević (26) koji je 13. jula sa više od 2 promila alkohola u krvi skrivio nesreću u kojoj je stradao Branislav Jevrosimović (44) konačno je, po odluci Višeg suda u Valjevu, posle više od mesec dana pravne agonije i sramote, uhapšen i sproveden u pritvor sa slobode na kojoj je, iz nejasnih razloga, bio čak 31 dan.

Telegraf od prvog dana, odnosno, od trenutka kada je Osnovni sud u Ubu doneo skandaloznu odluku da mu ne odredi pritvor, nego da ga "časti" merom zabrane napuštanja boravišta sa privremenim oduzimanjem putne isprave i vozačke dozvole, nije odustajao od namere da pravda bude zadovoljena. Pitali smo ih uporno zašto su obrukali i osramotili naše pravosuđe, zašto su odbili predlog OJT u Ubu da mu se odredi pritvor i pustili ga da ide kući?

Slučaj je u međuvremenu, tačnije, 2. avgusta, prešao u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Valjevu koje je, kako su nam saopštili, Miloševića saslušalo 13. avgusta i podnelo zahtev da mu se odredi pritvor, a Viši sud u ovom gradu ga odobrio dan kasnije i time ispravio veliku nepravdu suda u Ubu.

"Prema osumnjičenom Vukašinu Miloševiću iz Lajkovca rešenjem KV veća Višeg suda u Valjevu dana 14.8.2024. godine određen je pritvor", saopštilo je za Telegraf VJT u Valjevu.

Branislava ostavili da umre u mukama

Saobraćajna nesreća Lajkovac - Skobalj Foto: Telegraf rs

Milošević se, 13. jula ove godine, svom silinom "zakucao" u "punto" u kom je bio Jevrosimović. Kao da se ništa nije dogodilo Milošević je pozvao svog oca koji ga je stavio u kola i odvezao put Doma zdravlja u Lajkovcu gde mu radi majka.

Ono što ovu nesreću čini neljudskom jeste tvrdnja svedoka da je Milošević, posle sudara, odmah pozvao oca koji ga je odveo u Dom zdravlja gde mu radi majka, umesto da pomognu Jevrosimoviću koji je bio zaglavljen u kolima. Isti ti svedoci rekli su da Milošević nije imao teže povrede, a zahtevao od oca da ga odmah vozi kod lekara, umesto da pomognu čoveku koji je umirao u kolima.

- To je neljudski! Ostavili su čoveka da umire u kolima! Da su mu odmah pomogli, možda bi preživeo! Ovako je čekao vatrogasce, koji su morali da ga vade iz kola, u kojima je bio zaglavljen, a sve vreme je imao teško unutrašnje krvarenje - kaže za Telegraf svedok ove užasne tragedije.

Kad je video udes, Miloševiću je odmah prišao drugi mladić, koji se slučajno našao tu.

Dok se mladić okrenuo Milošević je već bio u autu i u pratnji oca otišao u Dom zdravlja u kojem mu radi majka. Nisu ni pogledali zaglavljenog i ranjenog Branislava - kaže naš izvor.

Kako Telegraf.rs saznaje, otac pijanog bahatog vozača D. M. radi kao nastavnik u Osnovnoj školi u Lajkovcu, dok mu je majka medicinska sestra u Domu zdravlja.

Miloševiću se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju i preti mu kazna zatvora od dve do 12 godina.

Inače, prema veštačenju koje je stiglo u OJT u Ubu Milošević je u trenutku nesreće imao više od dva promila i kao takav bio je u stanju potpune alkoholisanosti. O njegovom stanju u trenutku vožnje mišljenje je dao i veštak.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić u Berlinu na sastanku ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maks

    16. avgust 2024 | 12:43

    Bravo za vas.Da niste bili toliko uporni,momak bi i dalje setao,kao da se nista nije drsili.Sta dalje? Vidrcemo

  • Realan

    16. avgust 2024 | 13:10

    A sada sa njim zatvoriti i sudije koje su ga držale na slobodi.

  • Xd

    16. avgust 2024 | 13:09

    Svaka cast za Telegraf, ali nazalost ovako nam je u citavoj drzavi. Samo ako se nesto pokrene medijski i javno procuje za to, ucini se nesto, u suprotnom pojeo vuk magarca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA