Ko je Srbin ubijen u Marbelji: Bio na poternici srpskog Interpola, evo šta je radio u Španiji

 
M. Č.
M. Č.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Ubijen je na privatnoj žurki u vili kod izvesnog Leona

Saša M. (36) koji je ubijen iz vatrenog oružja u vili u Esteponi kod Marbelje, kako je zvanično potvrdio ministar Ivica Dačić, srpski je državljanin koji je bio na poternici Interpola zbog šverca kokaina. Kod sebe je imao belgijska dokumenta.

"Potvrđeno nam je od strane Nacionalne policije Španije da je 12. avgusta u gradu Estepona ubijen srpski državljanin Saša M. (36) iz Beograda. Ubistvo je izvršeno iz vatrenog oružja, a on je preminuo na licu mesta. Lice je imalo lažni identitet belgijskog državljanina. Po informacijama španske policije, za sada ne postoji veza između ovog događaja i trgovine drogom i organizovanim kriminalom. Za licem je raspisana od strane Interpola Beograd međunarodna poternica, jer je bio član organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, radi neposrednog sticanja finansijske koristi. Lice je imalo zadatak kod utovara kokaina na brod, tako i za praćenje droge, njeno vađenje iz evropskih luka i dalju distribuciju, što je sve zabeleženo u komunikaciji preko aplikacije “SkyEcc“", izjavio je Dačić.

Ubijen je na privatnoj žurki u vili kod izvesnog Leona koji se oglasio za tamošnje medije.

"Organizovao sam žurku, često ih pravi kod sebe u kući, napravio sam kluvb jer ne želim da izlazim po gradu. Ovog puta se izmaklo kontroli. Osoba koja je pucala u mog gosta pobegla je u tamnom autu. Pucanj je bio u dvorištu kuće na mom imanju. Čuo sam, bio sam za šankom i kada sam izašao nisam ništa video. Video sam pokojnika kako leži na stepenicama, mislio sam da je nešto konzumirao. Kada sam izašao, video sam auto kako odlazi", rekao je on.

Marbelja ubistvo Aleksandar M.Španija Foto: Printscreen/antena3, Leon, vlasnik vile u kojoj je ubijen Saša M.

Inače, stanari su juče pozvali policiju oko 8:55 i prijavili da su čuli pucnjavu.

"Žalimo se već dve godine unazad na sve što se ovde dešava. Stalno su ovde žurke, jutarnje. Ljudi dolaze tu posle izlaska u kluvb i drogiraju se. Samo smo čekali da se desi ovako nešto", rekli su.

Potera za ubicom je u toku.

(Telegraf.rs)

Video: Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA