Šta krijete? Tužilaštvo ćuti na pitanja Telegrafa u slučaju pijanog vozača koji je kriv za smrt Branislava

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Mesec dana na slobodi, a teško alkoholisanom stanju skrivio udes u kojem je poginuo Branislav

Vukašin Milošević (26) iz Jabučja koji je 13. jula ove godine, pre tačno mesec dana, mrtav pijan skrivio nesreću u kojoj je stradao Branislav Jevrosimović (44) i dalje se nalazi na slobodi.

Slučaj je, posle više nelogičnosti i propusta osnovnih pravosudnih organa,  preuzelo Više javno tužilaštvo u Valjevu kojem smo postavili pitanje, kada će bahati Milošević biti uhapšen, odnosno - saslušan, obzirom da su nam rekli da će mu "pritvor eventualno biti određen nakon što bude saslušan".

Pitanje kada će biti saslušan smo im uputili u petak, 9. avgusta, odgovor još nismo dobili, ali jesmo "objašnjenje" zašto nema odgovora.

"Zakonski rok da vam odgovorimo je 15 dana", rekli su nam danas iz VJT Valjevo.

Podsetimo, on se svom silinom "zakucao" u "punto" u kom je bio Jevrosimović. U trenutku sudara je imao više od 2 promila alkohola u krvi, kako saznajemo, iako su nadležni prvobitno saopštili da je imao 1,72 promila. Kao da se ništa nije dogodilo, Milošević je pozvao svog oca koji ga je stavio u kola i odvezao put Doma zdravlja u Lajkovcu gde mu radi majka, dok je Jevrosimović umirao u svojim kolima u tom trenutku.

Umesto da se Vukašinu Miloševiću odredi pritvor, on je pušten na slobodu na kojoj se i dalje nalazi.

Više javno tužilaštvo u Valjevu nam je, kako smo gore naveli, do sada jedino saopštilo sledeće:

"Predlog o određivanju pritvora prema osumnjičenom u konkretnom slučaju biće eventualno stavljen nakon što osumnjičeni bude saslušan pred postupajućim javnim tužiocem Višeg javnog tužilašta u Valjevu ( dok se predmet nalazio u OJT Ub, postupajući javni tužilac tog tužilaštva Milena Miljanić je predložila sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Ubu određivanje pritvora prema osumnjičenom, po kom predlogu sudija za prethodni postupak nije odredio pritvor, već meru zabrane napuštanja boravišta shodno čl. 188. ZKP-a). Dalje informacije o ovom predmetu nismo u mogućnosti da damo, u interesu istrage koje će biti sprovedena po gornjoj naredbi ovog tužilaštva", napisali su nam.

U skladu sa odgovorom, pitali smo ih, kada će Vukašin Milošević biti saslušan, ali nam nisu odgovorili, već naveli da "sačekamo 15 dana"!

Saobraćajna nesreća Lajkovac - Skobalj Foto: Telegraf rs

Mesec dana na slobodi, a mrtav pijan skrivio nesreću u kojoj je stradao Branislav Jevrosimović (44)

Milošević se, 13. jula ove godine, svom silinom "zakucao" u "punto" u kom je bio Jevrosimović. Kao da se ništa nije dogodilo Milošević je pozvao svog oca koji ga je stavio u kola i odvezao put Doma zdravlja u Lajkovcu gde mu radi majka.

Ono što ovu nesreću čini neljudskom jeste tvrdnja svedoka da je Milošević, posle sudara, odmah pozvao oca koji ga je odveo u Dom zdravlja gde mu radi majka, umesto da pomognu Jevrosimoviću koji je bio zaglavljen u kolima. Isti ti svedoci rekli su da Milošević nije imao teže povrede, a zahtevao od oca da ga odmah vozi kod lekara, umesto da pomognu čoveku koji je umirao u kolima.

- To je neljudski! Ostavili su čoveka da umire u kolima! Da su mu odmah pomogli, možda bi preživeo! Ovako je čekao vatrogasce, koji su morali da ga vade iz kola, u kojima je bio zaglavljen, a sve vreme je imao teško unutrašnje krvarenje - kaže za Telegraf svedok ove užasne tragedije.

Kad je video udes, Miloševiću je odmah prišao drugi mladić, koji se slučajno našao tu.

Dok se mladić okrenuo Milošević je već bio u autu i u pratnji oca otišao u Dom zdravlja u kojem mu radi majka. Nisu ni pogledali zaglavljenog i ranjenog Branislava - kaže naš izvor.

Kako Telegraf.rs saznaje, otac pijanog bahatog vozača D. M. radi kao nastavnik u Osnovnoj školi u Lajkovcu, dok mu je majka medicinska sestra u Domu zdravlja.

Miloševiću se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju i preti mu kazna zatvora od dve do 12 godina.

Inače, prema veštačenju koje je stiglo u OJT u Ubu Milošević je u trenutku nesreće imao više od dva promila i kao takav bio je u stanju potpune alkoholisanosti. O njegovom stanju u trenutku vožnje mišljenje je dao i veštak.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    13. avgust 2024 | 16:13

    Šta vas konkretno čudi? To isto tužilaštvo u Srbiji ćuti 15 meseci o ubici Kosti Kecmanović,ubici iz Orašja, nestanku devojčice Danke Ilić, ubistvu osumnjičenog Dalibora Dragojevića,narko dilerima koji neometano švercuju drogu,ubistvu na Doljevačkoj rampi ...Jel treba da vam navedem još neki nerešen slučaj?

  • Maja

    13. avgust 2024 | 17:15

    Pa vidite sta se radi. Odgovorice kada im ,,nadredjeni,, kazu sta da rade i kakav odgovor da daju. Nije bitan ljudski zivot. To je nista. Veze rade sve u ovoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA