Pozvali žrtvu telefonom zbog navodne kupovine auta, pa ga izrešetali: Detalji ubistva Ranka Eskobara u Rušnju

 
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 0

Radošević nije imao nikakve šanse da preživi. Pogođen je sa 14 metaka, od kojih ga je 13 pogodilo, a jedan okrznuo

Suđenje za ubistvo Ranka Radoševića zvanog Eskobar nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem dva svedoka oštećena koji su bili prisutni u trenutku pucnjave. Oni se nisu pridružili krivičnom gonjenju četvoro okrivljenih, te su u sud pristupili samo kako bi dali iskaze o onome što se dogdilo kritičnog dana.

Svo četvoro okrivljenih u tužilaštvu se branilo ćutanjem, s tim što je Luka Vučetić istakao da neće da govori jer se plaši za svoju bezbednost.

On je ipak, pred sudom, 20. juna priznao izvršenje krivičnog dela. Rekao je da je pucao, ali ne i da je ubio Radoševića. Naveo je da se kaje i da žali zbog svog čina i dodao da "prilikom pucnjave niko nije doveden u opasnost". Istakao je da od okrivljenih poznaje samo prvooptuženog Stefana Zlatanovića.

Zlatanović na prvom ročištu nije želeo da iznosi odbranu, ali je danas saopštio da će to da uradi u septembru.

- Daću odbranu na sledećem suđenju. Nisam hteo još da iznosim odbranu jer se nisam konsultovao sa braniocem oko toga, ali, evo, sad sam odlučio. Hteo sam da se branim ćutanjem, ali sad sam odlučio da ću da iznesem odbranu. Govoriću 20 do 30 minuta kako bih sve što detaljnije ispričao, jer ne želim da odgovaram na pitanja. Znam šta bi me tužilaštvo i sud pitali, nije mi prvo suđenje. Neću odgovarati ni na pitanja advokata, da se nešto ne protumači na ovaj ili onaj način, imao sam loše iskustvo sa pitanjima - rekao je Zlatanović.

Ubistvo, Rušanj, Ranko Radošević Eskobar Printskrin: Twitter/@kalabasterjak

Sastao se sa žrtvom pre ubistva 

Prema navodima optužnice, okrivljeni Stefan Zlatanović i Luka Vučetić su 9. marta 2023. godine oko 11.05 sati u Rušnju ispred kafića i u kafiću na benzinskoj pumpi, u stanju uračunljivosti, iako su bili svesni da su njegova dela zabranjena, sa umišljajem zajedno izvršili krivično delo tako što su na podmukao način života lišili Ranka Radoševića i pri tome, sa umišljajem, doveli u opasnost živote još tri gosta kafića koji su sedeli za stolovima do ulaznih vrata i u gornjem delu kafića.

U dispozitivu optužnice objašnjeno je da je Zlatanović pre ubistva Radoševića pozvao na telefon povodom navodne kupovine automobila "folksvagen golf" koji je Radošević oglasio za prodaju i dogovorili se da se vide u cilj uprovere stanja vozila i kupovine. Oni su se našli na benzinskoj pumpi, gde je Radošević izvršio probnu vožnju automobila, a Zlatanović sedeo na mestu suvozača.

Zlatanović i Vučetić su se potom vratili 9. marta i "golf 4 karavan" parkirali u neposrednoj blizini benzinske pumpe u Rušnju, a potom peške došli do pumpe sa hirurškim maskama preko lica. Zlatanović je kod sebe neovlašćeno nosio poluatuomatski pištolj "zastava 99" dok je Vučetić takođe neovlašćeno nosio oružje nepoznate marke, ali je, kako tužilaštvo navodi, najverovatnije u pitanju bila "bereta".

Kada su ugledali Radoševića koji je bio ispred ulaza u kafić, uperili su pištolje u njega i ispalili više hitaca, zbog čega je Radošević počeo da beži i uleteo u kafić. Zlatanović je pošao za njim i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je Radošević pao na pod.

Potom je prišao i ispalio mu više hitaca u glavu dok su u lokalu sedela još tri gosta, koji su legli na pod kako bi spasili sopstvene živote.

Ubijeni sa pumpe, Ranko Radošević, Eskobar Ubijeni Radošević; Foto: MUP

Bez šanse da preživi

Radošević nije imao nikakve šanse da preživi. Pogođen je sa 14 metaka, od kojih ga je 13 pogodilo, a jedan okrznuo. Kada je u pitanju 13 metaka koji su ga pogodili, Radošević je zadobio osam prostrelnih, jednu ustrelnu i četiri zastrelne rane.

Naime, kod prostrelnih rana metak prolazi kroz telo i izlazi iz njega, kod ustrelnih metak istaje u telu, ali postoji kanal koji metak probija na svom putu, a ukoliko se kanal ustreline završava slepo u mekom tkivu, u pitanju je zastrelna rana.

Pogođen veliki broj unutrašnjih organa

Radošević je, tokom likvidacije, zadobio prostrelnu ranu glave - pogođen je iza desnog uha, a metak je "putovao" do desne polovine čela. Drugi metak koji mu je zadao prostrelnu ranu pogodio ga je u donju vilicu sa desne strane i prošao kroz donju usnu i levu polivinu gornje.

Treći metak pogodio ga je u zadnju stranu desnog ramena i izašao u gornjem delu tog ramena, a četvrti ga je pogodio u bočni predeo grudnog koša sa desne strane, prošao kroz desno rame i uzašao kod desne ključne kosti.

Dva metka Radoševića su pogodila u predelu iznad desne lopatice, dok ga je jedan pogodio ispod grudi sa leve strane i prošao kroz jetru, dijafragmu i trbušnu keceljicu, te je izašao u predelu stomaka.

Poslednja prostrelna rana koju je Radošević zadobio je bila u slabinskom predelu, odnosno donjem delu kičme i metak je prošao kroz levi bubreg, dijafragmu, desnu srčanu komoru i prednji deo petog levog rebra, dok je izlazna rana bila sa leve strane grudnog koša.

Ustrelnu ranu Radoševič je dobio u predelu trupa i glave, te je samo jedan metak načinio ogromnu štetu. Pogođen je u desnu lopaticu, a metak je prošao kroz desno rame, zadnju stranu vrata, desnu stranu potiljačne kosti i desnu polovinu mozga, a tokom obdukcije je pronađen u levoj strani čeonog režnja.

Ubijeni je zadobio dve zastrelne rane glave i dve trupa. Jedan metak pogodio ga je u predelu desnog uha, prošao kroz desnu slepoočnu kost i desnu polovinu mozga do čeone kosti, gde je pronađen tokom obdukcije.

Drugi metak je Radoševiću ispaljen u levu polovinu čela, neposredno iznad leve obrve.

Jedan od metaka Radoševiću je prošao kroz levu nadlakticu, pogodio ga u levu stranu u predelu ispod grudi i prošao kroz trbušni zid do leve strane slabinskog dela kičme, gde je i pronađen, dok ga je drugi metak koji mu je pronađen u predelu trupa pogodio u levu polovinu krsnog predela, prošao kroz peti slabinski pršljen, kao i debelo crevo, a pronađen je u desnoj bolnoj strani trbuha.

Jedan metak okrznuo je Radoševića u predelu zgloba leve ruke.

Sa toliko metaka koji su ga pogodili i oštetili vitalne organe, Radošević je oreminuo na licu mesta. Ubica je na njega pucao tako da bude siguran da neće da preživi, što je, naposletku, i bio ishod napada.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak hapšenja osumnjičenih za ubistvo Ranka Eskobara u Rušnju: S njima u šteku bila i tinejdžerka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA