Uzeli im više od pola miliona za kupatilo, pa ugasili telefon: Uhapšena dvojica u Beogradu

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Oštećene održavali u zabludi da će im završiti radove, ali stalno pomerajući krajnji rok, te da će im vratiti novac, nakon čega su prestali da se javljaju oštećenima na telefon i postali nedostupni za njih

A.J. (45) iz Valjeva i okrivljeni M.D. (27) iz Beograda po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zadržali su policijski službenici UKP, PU za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala zbog sumnje da su prevarili više ljudi, a A. J. i zbog pretnji koje je upućivao suprugu jedne prevarene žene.

Okrivljeni A.J. i M.D. sumnjiče se da su prevaru počinili na taj način što su tokom 2022. i 2023. godine, u svojstvu zastupnika dva privredna društva, zaključili sa oštećenima B.O., K.O., S.A., B.Đ. i J.R. ugovore o izvođenju radova, kojim ugovorima su se obavezali da će oštećenima renovirati kupatila, ali bez namere da isto i odrade, na koji način su doveli u zabludu oštećene da im na ime avansa predaju ukupan iznos od oko 680.000 dinara, lažno im predstavljajući da će kupatilski nameštaj i sanitarije sa popustom poručiti od privrednog društva sa Novog Beograda, uprkos tome što su znali da im je navedeno privredno društvo zabranilo dalju isporuku robe zbog neplaćenih računa.

Nakon toga su oštećene održavali u zabludi da će im završiti radove, ali stalno pomerajući krajnji rok, te da će im vratiti novac, nakon čega su prestali da se javljaju oštećenima na telefon i postali nedostupni za njih.

- Okrivljenom S.J. se takođe stavlja na teret da je oštećenom G.M. – suprugu oštećene J.R. slao preteće poruke da će napasti na život i telo njegove supruge - dodaje se u saopštenju

Okrivljeni su danas na saslušanju pred javnim tužiocem delimično priznali izvršenje krivičnog dela, nakon čega je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema okrivljenima S.J. i M.D. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo i da će uticati na svedoke, a prema okrivljenom S.J. i zbog opasnosti od bekstva.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA