Uhapšeni zelenaši iz Batajnice: Sekirom pretio porodici svog dužnika da će ih ubiti

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju oštećni je tokom 2022. godine od okrivljenih J.S. i R.G. pozajmio novac kojom prilikom su okrivljeni iskoristili lakomislenost oštećenog koji je pristao da okrivljenima pored glavnog duga daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala

U opsežnoj akciji hapšenja učinilaca krivičnog dela Zelenaštvo, krivičnog dela Prinuda, krivičnog dela Ugrožavanje i krivičnog dela Sprečavanje i ometanje dokazivanja  koju su po nalogu javnih tužilaca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu realizovali policijski službenici PS Zemun, PI Batajnica i UKP, PU za grad Beograd, Drugog odeljenja uhapšeni su Z.Z. (34), J.S. (26) i R.G. (36) iz Batajnice.

Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju oštećni je tokom 2022. godine od okrivljenih J.S. i R.G. pozajmio novac kojom prilikom su okrivljeni iskoristili lakomislenost oštećenog koji je pristao da okrivljenima pored glavnog duga daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala.

Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, okrivljeni Z.Z., J.S. i R.G. su došli do porodične kuće oštećenog, nakon čega su roditeljima oštećenog uputili pretnje po život i telo ukoliko ne vrate dug, pa je okrivljeni Z.Z. rekao da dugovanja koja oštećeni ima prema J.S. i R.G. ostaju, ali da sada postoji dug i prema njemu.

Okrivljenom J.S. se takođe stavlja na teret da je dana 20.07.2024. godine svojim vozilom preprečio put vozilu u kojem su se nalazili roditelji i brat oštećenog, kojima je, dok je držao sekiru u ruci rekao da će ih sve ubiti i iseći ako oštećeni ne vrati glavnicu i kamatu.

Po naredbi suda izvršeni su pretresi prostorija koje koriste okrivljeni na više lokacija i tom prilikom je pronađena velika količina novca u različitim valutama i dokumentacija za koju se osnovano sumnja da potiču iz krivičnog dela, a takođe je izvedena i dokazna radnja prepoznavanja okrivljenih od strane svedoka koji su prepoznali okrivljene kao izvršioce krivičnih dela.

Okrivljeni J.S. i R.G. su dana 05.08.2024. godine saslušani od strane javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beograd, kada su negirali izvršenje krivičnih dela, nakon čega je javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema okrivljenima J.S. i R.G. odredi pritvor, jer postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo i uticati na oštećene.

Okrivljeni Z.Z. će dana 07.08.2024. godine biti sproveden u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu gde će biti saslušan od strane javnog tužioca.

(Telegraf.rs)

Video: Sprečena mafijiška likvidacija na Ubu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tooo

    5. avgust 2024 | 19:01

    Svratite i procesljajte Backu Palanku, svi znaju ko to radi, voze s klase, ni dana radnog staza, otimaju stanove, ucenjuju prete, tuku... A pitanje je i odakle im stotine hilj eura koje daju na kamatu. Proverite sta jos uz to rade, lici na prasak za pecivo.

  • Zan

    5. avgust 2024 | 19:17

    Hapsite zelenase.

  • Z

    5. avgust 2024 | 19:19

    Pare od zelenasa su se uzimale prije Hrista ,i ako ne vratis ....muka je muka ,znam ali ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA