Jedna osoba poginula, 7 teško povređeno! Ovo je najkritičnija deonica od Beograda do crnogorskog primorja!

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Od početka letnje sezone, od 1. juna do 21. jula, na putu Užice - Borova Glava, dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda

Deonica magistralnog puta od Užica do Borove Glave na Zlatiboru, jedna je od najkritičnijih što se tiče saobraćajnih nezgoda na putu do Jadrana, naročito od početka letnje sezone, kada je i sezona godišnjih odmora.

Tim povodom se i oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, pa su na svojoj zvaničnoj stranici na društvenoj mreži Fasebook, pored apela za dodatnu opreznost, naveli i koliko je saobraćajnih nezgoda zabeleženo od početka letnje sezone na području koje je u nadležnosti PU Užice.

- Od početka letnje sezone, od 1. juna do 21. jula, na putu Užice - Borova Glava, dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice poginulo, dok je sedam lica zadobilo teške i 16 lake telesne povede.

Prošle godine, tokom letnje sezone, na istoj deonici dogodilo se 29 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica poginula, dok je 12 lica zadobilo teške i 30 lake telesne povrede - navodi se između ostalog u objavljenom tekstu.

Tokom letnjih meseci, dodaju, pojačana je i kontrola učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja, koji su i najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Obzirom na to da je sezona godišnjih odmora, apeluju, da vozači na put kreću odmorni i prave češće pauze, kao i da u saobraćaju budu odgovorni i savesno i striktno poštuju sve saobraćajne propise.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA