Tužilaštvo u Valjevu preuzelo slučaj pijanog vozača koji je usmrtio Branislava: Telegraf: Kada će biti uhapšen

 
Ekipa Hronike
Ekipa Hronike
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 3

Bahati pijani vozač koji je sa više od dva promila alkohola u krvi usmrtio oca dvoje dece po odluci Osnovnog suda u Ubu pušten je kući

Slučaj pijanog vozača Vukašina Miloševića (26) iz Jabučja, koji je 13. jula ove godine, skrivio nesreću u kojoj je stradao Branislav Jevrosimović (44) prešao je u nadležnost Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Valjevu, saznaje "Telegraf.rs".

Bahati pijani vozač koji je sa više od dva promila alkohola u krvi usmrtio oca dvoje dece po odluci Osnovnog suda (OS) u Ubu pušten je kući!

Ovakva odluka nije smetala ni koleginici Milena Miljanić iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Ubu koja je u komšijskim i prijateljskim odnosima sa porodicom Milošević iz Jabučja.

Povodom naših saznanja da će VJT u Valjevu voditi slučaj pijanog nesavesnog vozača Vukašina Miloševića obratili smo im se sa ključnim pitanjima:

1.  Kada će biti uhapšen bahati vozač?

2. Da li su imali saznanja da je tužiteljka Milena Miljanić u komšijskim i prijateljskim odnosima sa porodicom Milošević?

3. Da li su bili od prvog dana upućeni u ovaj slučaj?

4. Kako to da se na slobodi nalazi osumnjičeni koji je mrtav pijan usmrtio drugog vozača, koji je napustio mesto nesreće i koji nije pružio pomoć povređenom u nesreći?

5. Svedoci ove tragedije nisu saslušani u tužilaštvu, a osumnjičeni se nalazi na slobodi. Ko i kako garantuje da neće uticati na njihove izjave?

Na identična pitanja nisu odgovorili ni nadležni iz OJT u Ubu koji su do pre dva dana bili zadužebi za ovaj predmet.

Telegraf pita OJT u Ubu, VJT u Valjevu i OS u Ubu ko i zašto štiti Vukašina Miloševića?

Kako "Telegraf.rs" saznaje, prema veštačenju koje je pre sedam dana stiglo u OJT u Ubu Milošević je u trenutku nesreće imao više od dva promila i kao takav bio je u stanju potpune alkoholisanosti. O njegovom stanju u trenutku vožnje mišljenje je dao i veštak.

Detalji

Podsećanja radi, Milošević se, 13. jula ove godine, svom silinom "zakucao" u "punto" u kom je bio Jevrosimović. Kao da se ništa nije dogodilo Milošević je pozvao svog oca koji ga je stavio u kola i odvezao put Doma zdravlja u Lajkovcu gde mu radi majka.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, tužilaštvo je naredilo mašinsko veštačenje oba automobila, ali i psihijatrijsko veštačenje Miloševića.

Ono što ovu nesreću čini neljudskom jeste tvrdnja svedoka da je Milošević, posle sudara, odmah pozvao oca koji ga je odveo u Dom zdravlja gde mu radi majka, umesto da pomognu Jevrosimoviću koji je bio zaglavljen u kolima. Isti ti svedoci rekli su da Milošević nije imao teže povrede, a zahtevao od oca da ga odmah vozi kod lekara, umesto da pomognu čoveku koji je umirao u kolima.

Tragedija

- To je neljudski! Ostavili su čoveka da umire u kolima! Da su mu odmah pomogli, možda bi preživeo! Ovako je čekao vatrogasce, koji su morali da ga vade iz kola, u kojima je bio zaglavljen, a sve vreme je imao teško unutrašnje krvarenje - kaže za Telegraf svedok ove užasne tragedije.

Kad je video udes, Miloševiću je odmah prišao drugi mladić, koji se slučajno našao tu.

Dok se mladić okrenuo Milošević je već bio u autu i u pratnji oca otišao u Dom zdravlja u kojem mu radi majka. Nisu ni pogledali zaglavljenog i ranjenog Branislava - kaže naš izvor.

Kako Telegraf.rs saznaje, otac pijanog bahatog vozača D. M. radi kao nastavnik u Osnovnoj školi u Lajkovcu, dok mu je majka medicinska sestra u Domu zdravlja.

Miloševiću se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju i preti mu kazna zatvora od dve do 12 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Panika u Novom Pazaru, dojava o bombi u centru grada: Nadležne ekipe proveravaju sve objekte

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    2. avgust 2024 | 16:56

    Pustite sad ko je preuzeo,sta cemo sa tuziteljkom koja je pustila pijanog vozaca kuci i nije podnela zalbu?

  • komsija

    2. avgust 2024 | 16:57

    Dok osteceni ne uzmu zakon u svoje ruke pa krenu od tuzilaca i sudija nece biti bolje jer ko se na mleko opece posle i u jogurt duva!

  • Ezra

    2. avgust 2024 | 18:51

    Ima pravo ba slobodu misljenja i odlucivanja, da se ja pitam, al sreca njena pa se ne pitam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA