Masovno hapšenje u Novom Sadu! Razvili mrežu za poresku prevaru, ukrali više do 20 miliona

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Uhapšeni su L. P. (46) iz Novog Sada, A. B. (23) iz Futoga, M. H. (21) iz Prijepolja i B. T. (26) iz Subotice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, pranje novca i davanje neistinitih podataka u nameri da se takav podatak ili dokument u postupku registracije i evidencije upotrebi kao pravi.

Uhapšeni su L. P. (46) iz Novog Sada, A. B. (23) iz Futoga, M. H. (21) iz Prijepolja i B. T. (26) iz Subotice.

Oni se sumnjiče da su registrovali nekoliko preduzetničkih radnji i u nameri da ostvare pravo na neosnovani povraćaj poreza na dodatu vrednost, nadležnom poreskom organu prikazali lažne podatke podnošenjem poreskih prijava, poreza na dodatu vrednost neistinite sadržine, prikazujući podatke o navodnoj nabavci dobara u kojima je posebno iskazan porez na dodatu vrednost u iznosu od više od 20

miliona dinara.

Kako se sumnja, porez na dodatu vrednost je neosnovano iskazan čime je oštećen budžet Republike Srbije u iznosu od više od 20 miliona dinara. Uhapšeni se sumnjiče i da su stekli, izvršili konverziju i prenos imovine za koju su znali da potiče od kriminalne delatnosti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    31. jul 2024 | 15:28

    Ja sam malo nepismena ,meni to sve nije jasno,ali dobro.Zasto ne vidite za dodelu subvenciju za stolariju kakvu su prevaru smislili,prvo nemoze svako da vam stavi stolariju ,već samo određene firme,a onda oni podigli cenu stolarije za onoliko procenata koliko ste dobili subvenciju,znači da je niste dobili vi isto platite,subvencija ide firmi koja vam radi stolariju,vi ste samo omogućili svojim konkurisanje i potpisom da se sprovede to i uzmu pare tamo neko.Znaci subvencija za stolariju je kobajagi pišem o događaju iz Novog Sada

  • Mrki

    31. jul 2024 | 15:03

    U čijoj li su stranci ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA