Oduzeto 188 vozila u Srbiji, a jedan podatak šokirao je MUP: Otkrivamo o čemu je reč

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Oduzeto je i 11 bicikala

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave saobraćajne policije, privremeno su oduzeli 188 vozila od učinilaca težih prekršaja tokom prvih pet meseci primene ove mere.

Najveći broj vozila oduzet je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd – ukupno 23 i Policijske uprave u Šapcu – ukupno 21, dok je dvocifren broj vozila oduzet i na teritoriji policijskih uprava u Novom Pazaru (13), Subotici (12), Valjevu, Pančevu i Smederevu (po 11).

Ministarstvo unutrašnjih poslova skreće pažnju da je najveći broj vozila, oko 36%, oduzet od učinilaca prekršaja koji su mlađi od 30 godina.

Pored 161 putničkog vozila, pripadnici saobraćajne policije privremeno su oduzeli i 11 bicikala, 10 motocikala, tri teška teretna vozila, dva traktora i

jedno zaprežno vozilo.

Podsećamo da se mera oduzimanja vozila primenjuje prema učiniocima težih prekršaja koji su u prethodne dve godine najmanje dva puta pravnosnažno osuđivani za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Video: Nova zaplena narkotika u Novom Pazaru!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zox

    31. jul 2024 | 15:10

    Baš lepo, privremeno, pa kada znaju da će im biti vraćena što da opet ne ponove to isto, donesite više jednom ljudski zakon protiv alkoholičara i bahatih vozača, oduzimajte im automobile bez vraćanja, prodajte ih na aukciji i a novac neka ide za kupovinu klima u bolnicama jer ionako od države slaba vajda.

  • Miki

    1. avgust 2024 | 06:22

    Nije efektivno ništa samo se roj prekršioca povećavao

  • Realnost

    1. avgust 2024 | 08:31

    Dali se i dalje uzima kome se sme ili sada uzimaju svima!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA