Ubica lepe Marigone dobio doživotni zatvor, pomagač 15 godina: Doneta presuda, oslobođeni optužbi za silovanje

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ubistvo 18-godišnje Marigone Osmani 21. avgusta 2021. šokiralo je javno mnjenje

Dardan Krivaća je, na ponovljenom suđenju za ubistvo Marigone Osmani, osuđen na kaznu doživotnog zatvora, dok je Arber Sejdiu osuđen na 15 godina zatvora.

Kazna je ostala identična kao i u prvoj presudi koju je doneo Osnovni sud u Uroševcu. Čak i u ponovljenom suđenju Krivaća je oslobođen optužbi za silovanje, a Sejdiu za pomaganje u silovanju.

Predsedavajući sudija Sahet Krasnići rekao je da je surovost sada dokazana jer je sudski veštak utvrdio da je Krivaća nasiljem marigoni Osmani naneo veliku i izuzetno veliku bol.

Punomoćnik porodice Osmani Gazmend Redžepi je nakon izricanja presude rekao da je delimično zadovoljan sudskom odlukom. Prema njegovim rečima, postoje dokazi pomoću kojih bi i Sejdiu trebalo da bude osđen na kaznu doživotnog zatvora, piše Koha.

- Bio bih još zadovoljniji kada bi i drugoosuđeni dobio doživotnu kaznu. Imamo validne dokaze. Zverstvo koje je obrazložio sudski organ je osnovan na osnovu dokaza o pucnjavi. Čudno je kako je to izvedeno prvi put bez navođenja glavnih činjenica, to su glavni konkretni snimci na kojima je pokojnik imao sporu smrt - rekao je Redžepi.

Sud u Uroševcu je 4. avgusta 2023. osudila Krivaću na doživotnu kaznu zatvora zbog teškog ubistva, a Arbera Sejdiua na 15 godina zatvora zbog pomaganja u izvršenju teškog ubistva. Presudu je ukinuo Apelacioni sud 22. februara 2024. godine, nakon pritužbi svih stranaka, vraćajući predmet na ponovno prvostepeno suđenje.

Krivaća je oslobođen optužbi za silovanje, a Sejdiu optužbe za pomaganje i podržavanje silovanja. Među povredama koje je žalba utvrdila bila je i činjenica da je motiv ljubomora proizašao iz iskaza samog okrivljenog na Sudskoj psihijatriji i da surovost koja se pominje u presudi nije nešto što je dokazano iskazima veštaka kosovskog Instituta za sudsku medicinu.

Ubistvo 18-godišnje Marigone Osmani 21. avgusta 2021. šokiralo je javno mnjenje.

Na drugom ročištu ponovljenog suđenja Krivaći i Sejdiju 11. juna, forenzičar je objasnio da je smrt nastupila od teških i višestrukih telesnih povreda. Nalazu veštaka usprotivila se odbrana Krivaće, tražeći da se neka ispitivanja ponove.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić: Kina jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA