Skandal! Zašto tužilaštvo štiti čoveka koji je mrtav pijan skrivio udes u kojem je poginuo Branislav?

 
Ekipa Hronike
Ekipa Hronike
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 23

Milošević se, 13. jula ove godine, svom silinom "zakucao" u "punto" u kom je bio Jevrosimović

Analiza krvi osumnjičenog Vukašina Miloševića (26) iz Jabučja, koji je mrtav pijan, usmrtio Branislava Jevrosimovića (44), oca dvoje dece i uzornog meštanina u petak popodne pristigla je u Osnovno javno tužilaštvo u Ubu i istog dana prosleđena Višem javnom tužilaštvu u Valjevu.

Ipak, na zahtev Telegrafa da se objavi ovaj podatak dobili smo negativan odgovor. Iz takvog njihovog saopštenja može se zaključiti samo jedno da tužilaštvo štiti bahatog vozača.

- Poštovani, obaveštavamo Vas da su izveštaji o analizi krvi osumnjičenog dostavljeni tužilaštvu, da je određeno psihijatrijsko veštačenje, dok Vam rezultate analize u ovom trenutku, zbog potreba istrage, ne možemo ustupiti - stoji u odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva u Ubu.

Sramnom odlukom Osnovnog suda u Ubu Milošević je već nardenog dana nakon iznošenja odbrane pušten kući. Ključno pitanje je zašto se ni tužiteljka OJT u Ubu nije žalila na takvu odluku. Iz ove više nego sramne odluke može se zaključiti da su kući poslali mladića koji je mrtav pijan ubio čoveka, koji je napustio mesto nesreće i nije pružio pomoć povređenom.

Umesto pritvora Milošević je nagrađen. Sudja ga je poslala kući uz obavezu da se javlja svakogt ponedeljka u policiju, oduzeo mu pasoš i vozačku i dozvolio mu da utiče na svedoke koji još nisu ni saslušani u istrazi.

Osnovni sud i osnovno javno tužilaštvo Ub Foto: Nikola Tomić

Ovo su pitanja koja Telegraf upućuje OJT u Ubu i zbog pravovremenog i tačnog informisanja traži hitne odgovore:

Na koji način rezultat krvi osumnjičenog koji je pijan usmrtio muškarca može uticati na istragu?

Da li će i kada zatražiti od policije da uhapsi Vukašina Miloševića?

Kada će tužilaštvo zatražiti od suda da se osumnjičenom odredi pritvor uzimajući u obzir da je pijan usmrtio čoveka, da je napustio mesto nesreće i da nije pomogao povređenom?

Bahati vozač Vukašin Milošević iz Jabučja, 13. jula ove godine, mrtav pijan "opelom" usmrtio Branislava Jevrosimovića, a po nalogu Osnovnog suda u Ubu nakon saslušanja pušten je kući, a tužiteljka se nije usprotivila ovakvoj odluci.

U trenutku nesreće mladi bahati vozač imao je čak 1.72 promila alkohola u krvi. Međutim, njemu je u razmaku od po pola sata još dva puta u bolnici u Valjevu vađena krv. Nezvanično saznajemo, da su pristigli rezultati pokazali da je imao veću količinu alkohola od one koja je bila izmerena na mestu nesreće.

Detalji

Podsećanja radi, Milošević se, 13. jula ove godine, svom silinom "zakucao" u "punto" u kom je bio Jevrosimović. Kao da se ništa nije dogodilo Milošević je pozvao svog oca koji ga je stavio u kola i odvezao put Doma zdravlja u Lajkovcu gde mu radi majka.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, tužilaštvo je naredilo mašinsko veštačenje oba automobila, ali i psihijatrijsko veštačenje Miloševića.

Ono što ovu nesreću čini neljudskom jeste tvrdnja svedoka da je Milošević, posle sudara, odmah pozvao oca koji ga je odveo u Dom zdravlja gde mu radi majka, umesto da pomognu Jevrosimoviću koji je bio zaglavljen u kolima. Isti ti svedoci rekli su da Milošević nije imao teže povrede, a zahtevao od oca da ga odmah vozi kod lekara, umesto da pomognu čoveku koji je umirao u kolima.

Tragedija

- To je neljudski! Ostavili su čoveka da umire u kolima! Da su mu odmah pomogli, možda bi preživeo! Ovako je čekao vatrogasce, koji su morali da ga vade iz kola, u kojima je bio zaglavljen, a sve vreme je imao teško unutrašnje krvarenje - kaže za Telegraf svedok ove užasne tragedije.

Kad je video udes, Miloševiću je odmah prišao drugi mladić, koji se slučajno našao tu.

Dok se mladić okrenuo Milošević je već bio u autu i u pratnji oca otišao u Dom zdravlja u kojem mu radi majka. Nisu ni pogledali zaglavljenog i ranjenog Branislava - kaže naš izvor.

Kako Telegraf.rs saznaje, otac pijanog bahatog vozača D. M. radi kao nastavnik u Osnovnoj školi u Lajkovcu, dok mu je majka medicinska sestra u Domu zdravlja.

Miloševiću se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju i preti mu kazna zatvora od dve do 12 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Srbija će biti jedna od par evropskih država koja će imati hibridni model obaveštavanja o nevremenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    29. jul 2024 | 16:13

    Na pitanje zašto odgovor je savršeno jasan, ima razlog. Priroda razloga može biti finansijska, rodbinska, prijateljska, urgencija sa visokih pozicija itd.

  • Goksi

    29. jul 2024 | 16:08

    Zato sto je clan biblioteke

  • Dragan

    29. jul 2024 | 16:03

    E tako nam je sve u državi ko sustvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA