Bežao od policije i sleteo sa puta kod Bele Palanke: 39 migranata povređeno u nesreći

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vozač autobusa, najverovatnije, je bežao od policije

U niški Univerzitetski klinički centar primljeno je 22 povređenih iz jutrošnje saobraćajne nesreće kod Bele Palanke kada se kombi sa migrantima, prevrnuo kraj autoputa Niš - Pirot.

- Svi su muškarci mlađe životne dobi, inicijalni niko nije sa životno ugrožavajućim povredama ali dok ne prođu dijagnostiku ne možemo se precizno izjašnjavati o stepenu povreda. Za sada je njih 11 završilo dijagnostiku, kod njih su prisutne ortopedske i neurohirurške povrrede, svi su u svesnom stanju - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U Opštu bolnicu u Pirotu primljeno je 17 pacijenata. Jedan zbog težine povreda upravo se upućuje za Niš.Do nesreće je došlo kada je kombi koji je prevozio migrante, a koji se kretao iz pravca Pirota ka Nišu, usled neprilagođene brzine u nameri da izbetgne policijsku patrolu, sleteo sa kolovoza u jarak.

Prim dr Aleksandar Ćirić pomoćnik direktora Opšte bolnice u Pirotu saopštio je da je ukupno na licu mesta zatečeno 49 migranata.

- Kod nas u bolnici zbrinuto je 17, dvojicasu na intenzivnoj nezi, jedan je poslat odavde u Niš na maksilofacijalnu hirurgiju , četvorica su lakše povređeni i oni su transportovani u Prihvatni centar “Četvrti kilometar”. Desetorica su još uvek na dijagnostici, ko na skener, ko na ultrazvuk, ko na rendgen i videćemo sa njima da li će neko da bude primljen na odeljenje ili će i oni u prihvatni centar, niko nije stradao, niko nije životno ugrožen ni ova dvojica koja su u šok sobi - kazao je Ćirić.

Tom prilikom se prevrnulo na bok.

U toku je uviđaj, uzimaju se otisci radi utvrđivanja identiteta osobe koja je upravljala kombijem.

(Telegraf.rs)

Video: Prevrnut autobus na autoputu kod Bele Palanke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA