Ubedili ljude da prodaju imovinu i ulože u kupovinu bitkoina: Uhapšeno 5 osoba na KiM zbog prevare

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Uhapšeni su B. Š, B. H, V. C, B. B. i L. B.

U policijskoj akciji sprovedenoj na širem prostoru Kosova i Metohije danas je uhapšeno pet osoba uključujući i jednog pripadnika Korektivne službe-zatvorskog obezbeđenja.

Iz tužilaštva tzv. Kosova su naveli da je racija sprovedena na pet odvojenih lokacija u opštinama Priština, Kosovska Kamenica i Kosovska Vitina.

Uhapšeni su, kako se sumnja, počinili krivično delo prevare i njima je po nalogu nadležnog tužioca određeno zadržavanje do 48 časova.

"Uhapšeni B. Š, B. H, V. C, B. B. i L. B, osumnjičeni su da su u dosluhu od januara do aprila 2024. godine, u cilju sticanja protivpravne novčane koristi, doveli oštećene u zabludu, navodeći ih da imovinu prodaju i ulože u kupovinu bitkoina čime su sticali ogromnu imovinsku korist na štetu prevarenih“, naveli su u saopštenju.

U akciji je zaplenjen dokazni materijal koji će služiti u vođenju krivičnog postupka.

Dodali su da se za još dvojicom traga pošto nisu zatečeni na lokacijama na kojima su se bavili nedozvoljenim radnjama i najavili da će akcija suzbijanja nedozvoljene trgovine bitkoinima biti nastavljena.

(Telegraf.rs / N. Z.)

Video: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi "kopali" Bitkoin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gndra

    24. jul 2024 | 19:00

    Što li se vi bavite njima.Dajete im previše prostora i publiciteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA