Stefan pre pet godina ubijen u sačekuši dok se vozio sa drugom: Identitet ubice na skuteru nikad nije otkriven

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 1

Totić je ubijen u sačekuši, a sumnja se da je motiv bio sukob oko narkotika

Stefan Totić Kinez (28) ubijen je u pucnjavi koja se 23. jula 2019. dogodila ispod Dušanovačkog mosta. Na njega je nepoznata osoba ispalila nekoliko hitaca. Zadobio je više ustrelnih i prostrelnih rana, usled kojih je preminuo.

Totić je sedeo na mestu suvozača u automobilu, a bilo je jasno da je upravo on bio meta napada, jer su svi hici bili usmereni tačno ka njemu. Njegov prijatelj Đorđe Simić, koji je vozio automobil pojurio je da ga odveze u Urgentni centar, ali mu se u Bulevaru oslobođenja kod Veterinarskog fakulteta, zbog prethodnog udesa, posle čega je na to mesto oko 00.30 sati došla Hitna pomoć.

O likvidaciji se nije mnogo znalo dok Simić nije progovorio jer drugih svedoka nije bilo. Na osnovu njegove izjave policija je napravila rekonstrukciju ubistva.

Prema njegovim rečima, on je bio za volanom "opel insignije" kada je sa Totićem išao sa Voždovca ka auto-putu Niš-Beograd. U trenutku kad su prolazili ispod Dušanovačkog mosta, na Totića je neko zapucao iz mraka i pogodio ga sa nekoliko hitaca u glavu i grudi.

Simić je ispričao da je u tom trenutku dao gas i svom silinom udario u zemljanu površinu u Ulici Miška Jovanovića kod broja šest, gde je automobil i stao. Tada je, navodno, izašao iz vozila i otišao do ograde auto-outa, na mesto koje je osvetljeno, kako bi video da li je ranjen. Kada je shvatio da nije, vratio se u automobil u kom je bio teško povređeni Totić. Tada je krenuo ka Urgentnom centru.

Međutim, automobil se zbog oštećenja u udesu zaustavio u Bulevaru Oslobođenja kod broja 18. Hitna pomoć je tada pristigla i konstatovala smrt Stefana Totića.

Simić je prevezen u Urgentni centar, gde je konstatovano da ima posekotine po licu, nakon čega je pušten kući.

Telo ubijenog Totića prevezeno je na Institut za sudsku medicinu, kako bi bila urađena obdukcija, a automobil u kom su se nalazili poslat je na veštačenje.

Bilo je poznato da je Totić bio primarna meta, a njegov prijatelj nije video lice ubice jer je nosio kacigu. Jedino što je primetio bilo je da je osoba koja je pucala bila na skuteru, ali skuter nije mogao da opiše. Daljom istragom utvrđeno je da je skuter sa kog je ubica pucao ukraden, kao i da je na njemu bila lažna tablica, odnosno da ta registracija pripada drugom dvotočkašu.

Ipak, policija je brzo došla do informacija o skuteru zahvaljujući snimcima sa jedne nadzorne kamere koja je bila postavljena na privatnom objektu nedaleko od mesta zločina.

Sukob oko narkotika

Prvi rezultati istrage ukazivali su na to da je do likvidacije došlo zbog sukoba oko narkotika. Simić je izbegavao da govori o poslovima svog prijatelja.

Izvori iz israge tada su govorili o rome da postoji indicija da je Totić u poslovima sa drogom ostao dužan izvesnu količinu novca, ali da je tvrdio da ne duguje ništa. Operativni podaci su ukazivali i na to da je zašao na tuđu teritoriju kada je u pitanju dilovanje droge, što se u kriminalnim krugovima ne prašta.

Uprkos svim tragovima, ubica nikada nije pronađen.

"Najmlađi srpski kasapin"

Ubijeni Stefan Totić je pre više od 20 novina punio novinske stupce kao "najmlađi srpski kasapin". On je tada, kao dečak, govorio da više voli kafanu nego "Moćne rendžere" i da "više voli da kolje, nego da gleda crtaće".

Najdraži gost u mesari njegovog oca bio je Šaban Šaulić. Pevač je nekoliko godina uzaludno pokušavao da pronađe dečaka koji ga je služio u kafani, ali mu to nikada nije polazilo za rukom. Šaban Šaulić je 2019. godine rekao da mu je velika želja da ponovo vidi Stefana, ali i napomenuo da je čuo da je Stefan krenuo stranputicom.

- On je tada bio mali, bucmast, jak klinac, a njegov otac je bio moj veliki prijatelj. Držali su pečenjaru na Crvenom krstu u Beogradu. Sećam se da je Stefan uvek imao neku belu kecelju, otac ga je naučio da seče meso i on je to stvarno znao da radi kao veliki i ozbiljan mesar. Ja sam ga uvek častio i kupovao mu neki slatkiš. Bio mi je strašno drag jer je bio jedna velika dobrica. Poslednje što znam o njemu je da je kasnije tokom odrastanja trenirao vaterpolo u Partizanu - rekao je pevač.

Na pitanje da li je zaista najviše voleo jagnjeće i praseće nogice, Šaban nam je kroz smeh odgovorio:

- Tačno je. Stefan je baš znao da ih pripremi kako valja.

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    24. jul 2024 | 14:15

    Чему оволики текст ... једна протува мање на улици...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA