Pritvor pomagačima Fatona Hajrizija: Organizovali mu beg iz zatvora, a evo sa kim se sve nagodio!?

 
Ekipa Hronike
Ekipa Hronike
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Prvo optuženi je radio kao nadzornik u delu zatvora u Smrekovnici gde se nalazila soba iz koje je navodno pobegao Hajrizi, dok je drugo optuženi pomogao da po izlasku iz zatvora dobije prihvat i smeštaj

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici odredio je jednomesečni pritvor dvojici okrivljenih H.K. i E.B., zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo pomaganje počiniocu krivičnog dela, time što su omogućili teroristi Fatonu Hajriziju da pre dvadesetak dana pobegne iz zatvora Smrekovnica kod Vučitrna.

Prvo optuženi je radio kao nadzornik u delu zatvora u Smrekovnici gde se nalazila soba iz koje je navodno pobegao Hajrizi, dok je drugo optuženi pomogao Hajriziju da po izlasku iz zatvora dobije prihvat i smeštaj.

Iz izvora bliskih vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova tzv. Kosova, Telegrafu je rečeno da je o bekstvu Hajrizija bio lično upoznat sah vrh kosovske policije i da je uz njihovo znanje Hajrizi navodno pobegao iz zatvora.

faton hajrizi nikola krsmanovic Printskrin: Društvene Mreže

„U pitanju je organizovano, pripremljeno, dogovoreno, Hajrizijevo bekstvo iz zatvora“, tvrdi izvor.

Prema njegovim saznanjima, Hajrizi se nagodio sa vrhom Kosovske informativne agencije, uz navodno znanje i samog ministra unutrašnjih poslova tzv. Kosova, da po izlasku iz zatvora bude prebačen na teritoriju Preševa radi obavljenja „dogovorenog posla“.

„Običan kriminalac je prihvatio da se priključi grupi muslimana u Bosni i Hercegovini i bude veza sa grupama ortodoksnih albanaca koje zajedno sa muslimanima iz BIH planiraju napade na visoke zvaničnike i institucije Srbije i Repubike Srpske“, tvrdi izvor i ističe da Hajrizi nije dobio zadatak da pre ulaska u BiH počini teroristički akt.

„U pitanju je neinteligentna osoba koju sam upoznao u zatvoru i baš zbog njegovog niskog stepena inteligencije bio je podoban za izvršavanje naloga nadređenih iz KIA(ŠIK)“, tvrdi izvor.

Hajrizi Artan Foto: MUP Srbije

Hajrizijeva porodica nije znala da se Faton "obrađuje" za izvršenje terorističkih akata, tvrdi izvor uverevajući da će ubrzo procureti više detalja o umešanosti vrha ŠIK-a i MUP-a tzv. Kosova u navodno bekstvo Fatona Hajrizija iz zatvora u Vučitrnu i njihovoj ulozi u destabilizaciji situacije u centralnoj Srbiji i BiH.

Izvor tvrdi da EULEX i tužilaštvo tzv. Kosova vode aktivnu istragu te da je iz Nemačke stigla“ naredba“ da se ne vodi istraga o umešanosti Artana Hajrizija čija su dokumenta nađena kod ubijenog teroriste.

Pripadnici MUP Srbije likvidirali su Hajrizija u petak u blizini Loznice, nakon što je u sredu uveče ubio pripadnika granične policije Nikolu Krsmanovića, a ranio policajca Vjekoslava Ilića.

Hajziri je u petak, kada ga je policija pronašla posle dvodnevne potrage, pucao na pripadnike policije, nakon čega je likvidiran.

(Telegraf.rs)

Video: Sahrana mladog policajca Nikole Krsmanovića: U tužnoj povorci i najhrabriji plaču

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    23. jul 2024 | 07:51

    Kao po obicaju, sad se zna sve do u detalje. Pa zasto se onda ne preduzima nesto preventivno?

  • Eura

    23. jul 2024 | 08:04

    Dokle vise o ovom zlocincu,

  • Siptari su ga pustili

    23. jul 2024 | 08:57

    devet puta bezao iz zatvor bitno je da ce on da trune u zemlji neka tako sto vise odu svi islamististi takve brade nose pa I romi otpad od naroda okrecem glavu od njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA