Godišnjica ubistva Borisa Dražića iz Bogatića: Branio prijatelja od 3 huligana, pa dobio koban udarac u glavu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

krenuo da odbrani prijatelja kojeg su ispred kafića u centru Bogatića napala trojica mladića, Dražić je dobio udarac u glavu od kojeg je pao na trotoar. Dok je bez svesti ležao u lokvi krvi jedan od mladića je nastavio da ga nogama šutira po glavi i telu. Mladi veterinar, koji je bio i direktor Veterinarske stanice u Bogatiću bez svesti je prebačen u Klinički centar u Beogradu gde se nije probudio iz kome i posle četiri dana je podlegao povredama. Cela Mačva je tugovala zbog tragične smrti Borisa Dražića koji je bio poznat u narodu i o kome su svi govorili biranim rečima

Navršilo se godinu dana od ubistva Borisa Dražića (44) veterinara iz Bogatića koje je potreslo celu Mačvu i koje će najverovatnije na jesen dobiti epilog pred Višim sudom u Šapcu. Naime, Više javno tužilaštvo u Šapcu je podiglo optužnicu protiv B.S. (22) iz Prokuplja, L.Đ. (18) i D.D. (20) iz Bogatića kao saizvršilaca u teškom ubistvu iz člana 114 tačka 3 u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna od 10 godina do doživotnog zatvora.

- Sudski postupak je posle potvrđivanja optužnice počeo u aprilu kada je održano pripremno ročište i posle šest održanih pretresa biće nastavljen u septembru - naveo je naš izvor.

Podsetimo, kobne noći u prvim satima 22. jula, kada je krenuo da odbrani prijatelja kojeg su ispred kafića u centru Bogatića napala trojica mladića, Dražić je dobio udarac u glavu od kojeg je pao na trotoar. Dok je bez svesti ležao u lokvi krvi jedan od mladića je nastavio da ga nogama šutira po glavi i telu. Mladi veterinar, koji je bio i direktor Veterinarske stanice u Bogatiću bez svesti je prebačen u Klinički centar u Beogradu gde se nije probudio iz kome i posle četiri dana je podlegao povredama.

- Prvobitno su za najteže krivično delo bili osumnjičeni B.S. i L.Đ. dok je D.D. bio osumnjičen za nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika. Tužilaštvo je protiv njega kasnije proširilo istragu kojom mu je na teret stavljeno saizvršilaštvo u ubistvu. U dugoj, opsežnoj i detaljnoj istrazi saslušan je veliki broj svedoka, obavljena psihijatrijska i sudsko-medicinsko veštačenje koje je razjasnilo mehanizme nastanka povreda i uzročno – posledične veze povreda i nastupanja smrtne posledice - podsetio je naš izvor.

Cela Mačva je tugovala zbog tragične smrti Borisa Dražića koji je bio poznat u narodu i o kome su svi govorili biranim rečima. Na večni počinak ispratilo ga je više od hiljadu ljudi, a opština Bogatić je proglasila dvodnevnu žalost.

(Telegraf.rs)

Video: Policija blokirala put kod Majdanpeka zbog dvostrukog ubistva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA