Dačić: Priština pokušava da skine odgovornost za ubistvo policajca Nikole Krsmanovića

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Dačić je za TV Pink rekao da je reč o ubistvu sa umišljajem, u koje je umešano više različitih centara moći, ali da albanska strana pokušava da ubistvo poveže sa kriminalom, a ne sa terorizmom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da vlasti privremenih prištinskih institucija pokušavaju da izbegnu odgovornost u vezi sa ubistvom policajca Nikole Krsmanovića u Loznici jer, kako je rekao, za ubicom Fatonom Hajrizijem nije raspisana poternica posle njegovog bekstva iz zatvora na Kosovu i Metohiji .

Dačić je za TV Pink rekao da je reč o ubistvu sa umišljajem, u koje je umešano više različitih centara moći, ali da albanska strana pokušava da ubistvo poveže sa kriminalom, a ne sa terorizmom.

Komemoracija Nikola Krsmanović, Loznica Foto: Nikola Anđić

"Oni sada pokušavaju da se izvuku iz te situacije - on je pobegao iz zatvora, a da pritom nije raspisana nikakva poternica za njim. Postavlja se pitanje kako je to moguće i kako je on već narednih dana bio ovde kod nas u Preševu i u Bujanovcu, a nije legalno prešao administrativnu liniju", rekao je Dačić.

Najavio je da će organi istražiti sve okolnosti ovog slučaja, kuda se Hajrizi kretao i kako je došao do dokumenata koja nisu njegova, kao i ko mu je pomagao i dodao da će za istragu biti značajni odgovori iz Nemačke i Slovenije.

Govoreći o saradnji naše policije sa policijom u regionu, Dačić je istakao da je ona od velikog značaja za građane svih država i dodao da je imamo sa Republikom Srpskom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Hrvatskom, gde su trenutno dva policajca, u Puli i Rijeci, kao i sa Italijom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stiže pojačanje u Lozinicu: Žandarmerija sa dugim cevima pretražuje teren u potrazi za osumnjičenim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    22. jul 2024 | 11:02

    Цела Србија је Никола Крсмановић. Захтевамо истину како је осуђени убица побегао из затвора на Косову, зашто Еулекс нити било која друга институција у Приштини није расписала потерницу за њим, како и преко којих канала је доспео чак до Лознице. Какви су му били циљеви, ко је био стварна мета његових разбојничкој активности. Један недужан полицајац је смртно страдао, а други је рањен. Једна породица је доживела најгору трагедију потпуно недужна. Изгубили су сина јединца. Породица Крсмановић из Јаребица. Тај момак је можда својом погибијом спасио неког другог. Кога? Кога је заиста циљао Фатон Хајризи. Криминалац и убица. А и он би и такав остао жив да није побегао из затвора. Да је поштено одслужио казну, уместо што је починио још један злочин. Ово су питања која представљају црвену линију.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA