Devojčica na zip lajnu naletela na bebu (1), u kritičnom je stanju: Detalji strašne nesreće u Novom Pazaru

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 12

Medicinski tim je stigao vrlo brzo i pružio prvu pomoć mališanu pre nego što je hitno prevezen u bolnicu

Jednogodišnji dečak u krtičnom je stanju nakon strašne nesreće koja se dogodila u zabavnom parku u Novom Pazaru. Kako piše Sandžak danas nakon ovog incidenta građani su se okupili ispred bolnice kako bi podržali porodicu povređenog deteta.

Prema svedočenju prisutnih, do nesreće je došlo kada se devojčica spuštala zip lajnom koja prolazi iznad pešačke staze, dok su se u tom trenutku ispod nalazili dečak i njegova tetka. Nesreća je izazvala šok među prisutnima, koji su odmah pozvali hitnu pomoć.

Medicinski tim je stigao vrlo brzo i pružio prvu pomoć mališanu pre nego što je hitno prevezen u bolnicu. Doktori u Opštoj bolnici Novi Pazar bore se za dečakov život, a stanje mu je trenutno kritično.

Policija je takođe stigla na lice mesta i započela uviđaj kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće. Istraga je u toku, a nadležni apeluju na sve posetioce zabavnog parka da budu pažljivi i poštuju sve sigurnosne protokole kako bi se ovakve nesreće izbegle u budućnosti.

Građani Novog Pazara izrazili su veliku zabrinutost i tugu zbog nesreće. Mnogi su se okupili ispred bolnice kako bi pružili podršku porodici povređenog deteta. Na društvenim mrežama su se pojavili brojni pozivi na molitvu za mališana i apeli za povećanje sigurnosti u zabavnim parkovima.

Ovaj tragični događaj podseća na važnost stroge kontrole i održavanja sigurnosnih standarda u svim javnim prostorima, posebno onima namenjenim deci.

Podsetimo, jednogodišnje dete teško je povređeno sinoć, oko 20 časova, u zabavnom parku u Novom Pazaru, piše Sandžak danas. Incident se dogodio kada se devojčica, starosti 14 godina, spuštala zip lajnom, dok su se ispod žice nalazilo dete staro svega godinu dana i njegova tetka.

Nažalost, sudar između devojčice i dečaka izazvao je teške povrede kod mališana.

Odmah nakon incidenta, dečak je hitno prevezen u Opštu bolnicu Novi Pazar, gde se trenutno nalazi u komi. Na lice mesta brzo su stigli vozilo hitne pomoći i policija, koja je započela uviđaj kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @

    22. jul 2024 | 08:17

    Devojčica nije kriva, kriv je onaj ko rukovodi parkom što nije imao tu neko obezbeđenje, kao i tetka, zašto je stala ispod zip lajna?! Pa i kad se spuštas niz tobogan ne stojiš ispod tobogana nego odmah ideš

  • Nepaznja u RASKOJ

    22. jul 2024 | 08:13

    Daj boze da ozdravi

  • Marija

    22. jul 2024 | 08:59

    Prvo i osnovno sa malim detetom je da se sklanja od tobogana,ljuljaske,klackalice i ne razumem sta je radila ispod zip line sa detencetom?Nije samo mazi dete nego CUVAJ.Detencetu zelim brz oporavak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA