Ovde se dve noći krio Faton Hajrizi posle ubistva policajca u Loznici: Probio se do fabrike kroz gusto šiblje

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Nakon ubistva pobegao je pešice, a zatim ukrao bicikl da bi se lakše kretao

Albanski kriminalac Faton Hajrizi mučki je u Loznici ubio pripadnika Granične policije Nikolu Krsmanovića (33), pa se dve noći krio u napuštenim pogonima fabrike Viskoza.

Ekipa "Telegraf.rs" obišla je ove objekte. Malo je reći da su sablasni. Obrasli viskom šibljem kroz koje se ipak probio Faton.

Faton Hajrizi Foto: MUP

Nakon ubistva pobegao je pešice, a zatim ukrao bicikl da bi se lakše kretao. Međutum, nije uspeo da pobegne specijalcima koji su ga juče locirali i likvidirali.

Policija traži njegovog brata Artana koji je najverovatnije pobegao u Nemačku. Policija je do sada uhapsila tri osobe za pomaganje u zločinu.

Hajrizi Artan Foto: MUP Srbije

Sahranjen Nikola Krsmanović

Pripadnik granične policije Nikola Krsmanović, koga je u sredu veče kod Loznice ubio Faton Hajrizi, sahranjen je danas na seoskom groblju u Jarebicama, u prisustvu porodice, prijatelja, velikog broja građana, pripadnika policije, a sahrani je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Opelo je držao episkop Jerotej koji je poručio da su "pucnji u Nikolu i Vjekoslava pucnji u svakog od nas".

"Svakog od nas je pogodio kuršum ali nam nije napravio ranu na telu, nego na duši, jer je Nikola za sve nas položio svoj život i podneo žrtvu, svedočeći tako svetopisamsku poruku večnog života da od ove ljubavi nema veće nego kad ko život svoj položi za prijatelje svoje, za bližnje svoje", rekao je episkop.

Takva je bila ljubav i žrtva ovog mladića koji je, kako je kazao, dok smo svi mi mirno spavali, bdio nad nama.

"Mirno smo spavali i ne sluteći da, pod okriljem noćne tame i nasuprot te ljubavi, postoji neko ko je spreman da seje plodove užasa, patnje i smrti", rekao je episkop.

On je rekao da se svaka reč utehe, u ovom momentu, može učiniti kao zrno prašine na vetru.

"Smrt odnosi deo svakog od nas, ali nas i podstiče na neugasivu ljubav prema onome koji odlazi i budi u nama nadu u Vaskrsenje i život večni", zaključio je Jerotej.

Posle opela u seoskoj crkvi, Krsmanović je sahranjen na groblju u Jarebicama kod Loznice.

Rodbina, prijatelji i građani odali su počast hrabrom Krsmanoviću koji je ubijen na dužnosti.

Pripadnici MUP Srbije su izveli počasnu paljbu i odali poštu tragično nastradolom kolegi.

Krsmanović je ubijen u sredu uveče, a njegov kolega Vjekoslav Ilić teško ranjen kada su, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registarskih tablica.

Faton Hajrizi, koji je ubio policajca Krsmanovića, juče je likvidiran kod Loznice, a otkriven je nakon što je jedan meštanin dojavio policiji da je prepoznao Hajrizija na fotografiji koju je objavio MUP Srbije.

U Loznici je danas dan žalosti, a u Domu kulture u 19.00 časova biće održana komemoracija.

(Telegraf.rs)

Video: Sahrana mladog policajca Nikole Krsmanovića: U tužnoj povorci i najhrabriji plaču

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA