Vlasnik kafane ispred koje je ubijen policajac: "Nikola je pio kafu kod mene dva dana pre ubistva, bio je..."

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Mladi policajac Nikola Krsmanović (33) iz Loznice danas je sahranjen, a Albanac koji mu je presudio juče je likvidiran.

Cela Srbija žali za ovom mladim junakom. Jedan od njih je i vlasnik kafane u blizini koje ubijen.

- Poznavao sam momka, naravno da sam ga znao, bio je dobar i fin. Baš je dva dana pre nego što je ubijen pio kafu ovde kod mene. Svi ti graničari dolaze kod mene na piće, šale se i druže. Obično kad zatvorim kafanu oni stanu ispred da rade. Da su stajali možda bi Nikola još bio živ, ali nisu, jurili su ga - ispričao je i otkrio detalje te kobne noći:

-  Kafana radi do ponoći, ja sam zatvorio pola sata ranije. Inače ostanem i duže ako ima gostiju, ali to veče nisam. Sutradan sam čuo šta se desilo. Niko nije mogao da priđe, bio je haos - priča vlasnik kafane u blizini koje je ubijen.

Dva dana policija je tragala za ubicom Fatonom Harizijem. Krio se u straoj fabrici, ukaro bicikl i pokušao da umakne specijalcima. Tokom hapšenja u njih je ispalio čak 9 hitaca. Srećom nije bilo ranjenih policajaca.

Ubica policajca pucao na policiju

Da podsetimo, osumnjičeni za ubistvo mladog policajca koji je danas sahranjen, Faton Hajrizi ubijen je u blizini Loznice u ulici Drinska 21 jer je, kako je saopšteno, pružao otpor policiji, odnosno, pucao u njih. Oni su ga opkolili sa štitovima, šlemovima, pancirima i uspeli da "sačuvaju" živu glavu iako je Faton ispalio kišu metaka ka njima.

Faton Hajrizi Foto: MUP

Nešto ranije kada je MUP Srbije objavio fotografiju osumnjičenog za zločin neko od meštana je javio da je osobu sa tim opisom video kod nekadašnje Viskozine crpne stanice.

Pripadnici MUP-a su u velikom broju blokirali čitav kraj i Drinsku ulicu i kod broj 21 su likvidirali Albanca.

Faton Hajrizi je pre nedelju dana pobegao iz zatvora na Kosovu i Metohiji, gde je izdržavao kaznu zbog ubistva ruskog vojnika KFOR i drugih krivičnih dela. To nije prvi, već čak deveti put da Hajrizi beži iz zatvora. Navodno je pobegao u vremenskom periodu između pet i sedam sati ujutru.

- Ja sam Faton Hajrizi, koji je iz redova OVK otišao u rat kao 14-godišnjak. Ja sam Faton Hajrizi koji je delovao na severu 2006-2007. za dobrobit ove zemlje. Nije normalno, držali su me u zatvoru 23 godine, danas imam 40 godina - žalio se on na TikToku.

(Telegraf.rs)

Video: "Silni narod se okupio, a vlada muk kao da niko ne diše": Sahrana ubijenog policajca u Loznici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA