Potresni govor sveštenika na sahrani policajca Nikole: "Bdio je nad nama dok smo mi mirno spavali"

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Naš rod i dalje rađa junake a ne kukavice. Pamtimo vremena kada su ovakvi mladići nosili breme borbe a ostali verni svojoj državi svom narodu i svojoj majci

"Roditelji Milenko i Ljiljana Srbiji su podarili još jednog kosovskog junaka.  Svi smo mi primili metak koji nam nije napravio fizičku ranu. Nikola je bdio nad nama dok smo mi mirno spavali", ovim rečima se sveštenik oprašta od mladog policajca Nikole Krsmanovića (34) tokom opela.

"Nikola zaslužuje da ga večno pominjemo u pričama i sećanju. Naš rod i dalje rađa junake a ne kukavice. Pamtimo vremena kada su ovakvi mladići nosili breme borbe a ostali verni svojoj državi svom narodu i svojoj majci.. Vera u vaskrsenje nam daje nadu da ni sama smrt ne može da nas rastavi od ljudi koje volimo. Bog da mu dušu prosti", rekao je.

Sahrani ubijenog mladog policajca Nikole Krsmanovića (34) danas u Jarebicama kod Loznice prisustvuje veliki broj kolega iz policije. On je ubijen u noći između srede i četvrtka kada je u rutinskoj kontroli u njega pucao Faton Hajrizi, a njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50) ranio.

U Draginac, odakle je ubijeni policajac, stigao je i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je juče izjavio da je u ataru Banje Koviljače likvidiran albanski terorista Faton Hajrizi, osumnjičeni za ubistvo jednog i ranjavanje drugog plicajca.

Dačić je novinarima na licu mesta, rekao da je ubica policajca Nikole Krsmanovića, na srpsku policiju kada ga je pronašla ispalio ukupno devet metaka, nakon čega je ubijen.

Njega je prijavio meštanin sela Trbušnice kada mu je tražio vodu, naveo je Dačić i dodao da je na ovom području bilo oko 400 policajca koji su za njim tragali.

"On se skrivao ovde jer je tu reka i granica, on je tražio način kako da pređe preko reke. Kada je naišla naša policija on je ispalio dva hica u policijsko vozilo, na šta mu je policija odgovorila i pogodila ga jednim hicem" rekao je on dodajući da je napadač ispalio ukupno devet hitaca na policiju odnosno ceo šaržer.

Policija ga je sustigla i likvidirala, istakao je Dačić navodeći da napadač nije nameravao da se preda.

"Reč je o surovom kriminalcu i rekli su mi da mu je ovo peto ili šesto ubistvo" rekao je on i najavio da će MUP raditi dalje na ovom slučaju i uhapsiti sve ljude koji imaju veze sa ubistvom policajca.

Istakao je da mu je žao je zbog porodice policajca koji je ubijen.

"Cela Loznica je bila u strahu. Pratili smo ga na kamerama, nalazili smo njegove tragove na ogradama. Ovde je njegov pištolj kojim je ubio policajca“, kaže Dačić.

Podsetio je da je bračni par iz Srbije uhapšen, kao i vozač, dok je najavio da će Srbija od Nemačke tražiti da izruči brata ubice.

"Priča da mu je brat ukrao dokumenta je laž. Zašto se vratio ako je bio u Nemačkoj. On mu je poslao dokumenta i on je saučesnik. Nećemo imati milosti ni prema kome“, kazao je Dačić.

Napomenuo je i da je to što je MUP objavio fotografiju ubice pomoglo da se on locira, jer ga je po toj fotografiji prepozano meštanin Trbušnice.

Istakao je da je u ovom slučaju pokazalo da samo jedan, kako je rekao, združeni udar svih linija policije može da da rezultate i naveo je da će tako biti i u budućim situacijama od ovako velike važnosti.

Ukazao je da je ovo međunarodni slučaj i navodi da bi ubica, da nije likvidiran, sigurno počinio još ubistava.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA