Jezivo! Dva leša pronađena u šahti na Novom Beogradu: Oglasilo se Tužilaštvo, evo ko je i kako nastradao

 
Ekipa Hronike
Ekipa Hronike
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Utvđeno je da su preminula lica radnici PD “Mašinokop Šabac” koji su bili radno angažovani na čišćenju kanalizacionih cevi

Dežurni javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je, odmah nakon što je obavešten od strane policijskih službenika Odeljenja za uviđaje PU za grad Beograd, da su na Novom Beogradu, u ulici Mileve Marić Ajnštajn, u šahti pronađena dva beživotna tela, zajedno sa policijskim službenicima i nadležnim institucijama, radi utvrđivanja relevantnih činjenica, obavio uviđaj lica mesta koji je trajao ceo dan.

Utvđeno je da su preminula lica radnici PD “Mašinokop Šabac” koji su bili radno angažovani na čišćenju kanalizacionih cevi. Na mesto događaja, pored javnog tužioca, izašli su inspektori za rad kojima je naloženo da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i predstavnici Instituta za javno zdravlje, kao i predstavnici drugih relevantnih državnih organa.

Javni tužilac preduzima radnje u cilju utvrđivanja da li su radnicima bili obezbeđeni sigurni uslovi za rad, da li su radili u bezbednoj okolini i da li im je bila obezbeđena sigurnosna oprema u skladu sa poslovima koje su obavljali, te da li su u momentu nesreće imali na sebi sigurnosnu opremu.

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljenih obaveštenja, javnost će adekvatno i blagovremeno biti obaveštena, ističe portparol Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Tamara Bašić.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić posetio povređenog policajca u Loznici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bubuleja

    20. jul 2024 | 09:13

    Kako da ne,radničke pantalone i treger majicu. A niko da ne primeti da se radnici nisu vratili sa terena,eto toliko ih zanima radnik,mučenik.

  • Aha

    20. jul 2024 | 07:20

    Imali su, kako nisu jos ce budu krivi, iako su vec nastradali, njihovi pretpostavljeni ce da kazu imali su sve uslove, a korumpirana inspekcija i nadlezni ce da se sloze sa svime tim, saucesce porodicama

  • Ttppp

    20. jul 2024 | 07:26

    Pretpostavljam da su bili stručnjaci Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd koji jedini u Srbiji imaju dežurnu mobilnu ekotoksikološku ekipu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA