Očuh pekao tabane i dlanove, majka i njegov sin sve gledali na Čukarici: Ona je saslušana, a ovo je odbrana

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Iskoristila je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu

A. I. (29) majka maloletnog Đ. N. (5) nad kojim je, kako se sumnja očuh Ivan A. (40) počinio teško nasilje u porodici tako što mu je, između ostalog, pekao dlanove i tabane na ringli na šporetu, u stanu na Čukarici, i to sve radio pred svojim sinom M. A. (8), saslušana je danas u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

"Danas je u Drugom OJT u Beogradu saslušana A.I,, majka maloletnog Đ. N. (5) i iskoristila je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, nakon čega je Drugom osnovnom sudu u Beogradu podnet predlog za određivanje pritvora, kako ne bi uticala na svedoke koje je potrebno ispitati u dokaznom postupku", saopštili su iz Drugog OJT.

Njoj je po nalogu javnog tužioca Drugog OJT u Beogradu juče od strane PS Čukarica određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, a na teret joj se stavlja izvršenje krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i krivičnog dela Kršenje porodičnih obaveza, a s obzirom da shodno do sada utvrđenom činjeničnom stanju postoje osnovi sumnje da je grubo zanemarivala dužnost zbrinjavanja maloletnog oštećenog i da je kršenjem zakonom utvrđenih porodičnih obaveza ostavila u teškom stanju sina, koji nije u stanju da se sam o sebi stara, a zbog čega je i nastupilo teško narušavanje njegovog zdravlja.

Oglasilo se Drugo OJT

"Povodom događaja od 15.07.2024. godine na teritoriji GO Čukarica, u kojem je maloletni Đ.N. (5) zadobio teške telesne povrede, Drugo OJT u Beogradu je istog dana osumnjičenog Ivana A. (40), očuha oštećenog, po protokolu zaključenim sa Klinikom za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević“ smestilo na Kliniku radi veštačenja, po krivičnoj prijavi koja je protiv njega podneta zbog krivičnog dela nasilje u porodici i krivičnog dela nasilje u porodici, izvršenog na štetu vanbračne supruge A.I. (29). Rok u kojem je potrebno izveštačiti osumnjičenog iznosi 15 dana, sa mogućnošću produženja za još 15 dana, te će se nakon prijema psihijatrijske ekspertize, odnosno nakon utvrđivanja da li je osumnjičeni procesno sposoban, doneti odluka da li će biti saslušan ili ne. Takođe, tada će biti podnet predlog za određivanje pritvora Drugom osnovnom sudu u Beogradu i biće sprovedena istraga, odnosno izvedene sve neophodne dokazne radnje.

Maloletni Đ.N. zbrinut je na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić“, a postoje indicije da kod oštećenog postoje i ranije povrede kao posledica nasilja koje je pretrpeo, što će biti utvrđeno tokom istrage sudsko-medicinskim veštačenjem.

U zajedničkom domaćinstvu osumnjičenog i oštećenih živeo je i maloletni. M.A. (8), sin osumnjičenog, koji je od strane nadležnog CSR, po prijavi predmetnog događaja, smešten u ustanovu socijalne zaštite, te kako na osnovu do sada prikupljenih podataka postoje osnovi sumnje da je i on bio žrtva nasilja od strane oca, nadležnoj PS Čukarica biće naloženo da dostavi dopunu krivične prijave i u odnosu na ovo lice, zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta se ceka

    19. jul 2024 | 18:43

    Zar taj otac nije vec u tamnici i prinudno radu?

  • 🎶

    19. jul 2024 | 17:47

    Luna i Petra su ubijene od strane švalera njihovih majki. One su štitile švalere kako ne bi odgovarali za ubistvo. Lunina majka kažnjena je sa osam godine zatvora a Petrina majka je oslobođena odgovornosti. Tako da ne verujem da će ova majka nešto odgovarati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA