Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo slučaj ubistva policajca u Loznici: Potraga za krvnikom u toku

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je juče rekao da se najverovatnije radi o terorističkom napadu, a do sad su uhapšene tri osobe

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je istragu ubistva policajca Nikole Krsmanovića i ranjavanje policajca Vjekoslava I. u Loznici 17. jula.

MUP Srbije intenzivno traga za Fatonom Hajrizijem, koji je osumnjičen za ubistvo graničnog policajca Nikole Krsmanovića i ranjavanje njegovog kolege Vjekoslava Ilića. Policija je pozvala građane, da, ukoliko primete Hajrizija obaveste policiju putem telefona ili odu u bajbližu policijsku stanicu.

Strahuje se da će Hajrizi počiniti nova ubistva ili da će, ukoliko vidi da nema izlaza, oduzeti sebi život pre nego što će dozvoliti da padne u ruke srpske policije.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je juče rekao da se najverovatnije radi o terorističkom napadu, a do sad su uhapšene tri osobe.

Hajrizijeve slike na TikToku

Na društvenoj mreži TikTok sedam dana pre ubistva policajca pojavio se profilsa Hajrizijevim imenom, a nije poznato ko stoji iza tog profila. U opisu profila napisano je: "Jedini profil", što ukazuje na to da bi nalog mogao da bude njegov, ali isto tako može da postoji sumnja u verodostojnost toga da Hajrizi stoji iza profila jer se na njemu "vrti" svega nekoliko fotografija i nema video snimaka.

Uz fotorgafije su različite pesme na albanskom, od kojih neke veličaju tzv. OVK, dok su uz druge fotografije pesme koje pozivaju na ubistvo Srba. Između ostalog, u jednom od stihova se navodi da je "za svakog četnika spreman metak". Dan pre ubistva policajca na profilu se pojavila njegova fotografija u čijem je opisu pisalo "Za Kosovo je data zakletva".

Osim fotografija osumnjičenog, na profilu se pojavila i objava medija koja se odnosi na ubistvo policajca, a koja je na profilu objavljena u više navrata i uz različite pesme, među kojima je i pesma nazvana po Ademu Jašariju, osnivaču tzv. OVK.

Ko je Hajrizi?

Faton Hajrizi je pre nedelju dana pobegao iz zatvora na Kosovu i Metohiji, gde je izdržavao kaznu zbog ubistva ruskog vojnika KFOR i drugih krivičnih dela. To nije prvi, već čak deveti put da Hajrizi beži iz zatvora. Navodno je pobegao u vremenskom periodu između pet i sedam sati ujutru.

- Ja sam Faton Hajrizi, koji je iz redova OVK otišao u rat kao 14-godišnjak. Ja sam Faton Hajrizi koji je delovao na severu 2006-2007. za dobrobit ove zemlje. Nije normalno, držali su me u zatvoru 23 godine, danas imam 40 godina - žalio se on na TikToku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Myk

    19. jul 2024 | 14:54

    Nije on pobegao iz zatvora, nego je pusten, po ko zna koji put, nezakonito.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA