Ranjeni policajac ispričao kako je došlo do napada: "Začuli su se pucnji, to je bilo u zadnjem delu vozila"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ilić je rekao da napadač nije znao, ili nije hteo da govori srpski jezik

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević rekao je u emisiji "Oko" RTS-a da je obišao ranjenog policajca Vjekoslava Ilića i da je on u svesnom stanju i da se oseća dobro.

Vasiljević je rekao i šta mu je Ilić ispričao.

"Videli su 'mercedes' tutinskih registarskih oznaka. Njima je to bilo sumnjivo, pošli su za vozilom, uključili svetlosnu signalizaciju. Vozilo je stalo kilometar i po dalje. Policajci su izašli iz vozila i tražili lična dokumenta, bila je to rutinska kontrola", rekao je Vasiljević.

Ističe da nije odmah došlo do pucnjave, i vozač i suvozač su dali lična dokumenta. Poštujući pravila policajci su zahtevali da jedno lice izađe - suvozač, a drugo lice je ostalo u vozilu.

"Suvozač je izašao, lice se ponašalo uobičajeno u smislu gestikluacije, bilo je nasmejano, policajac Ilić je bio sa leve strane, u zoni vozača da bi ga držao pod kontrolom. Neposredno posle početka kontrole lica začuli su se pucnji, to je bilo u zadnjem delu vozila", ispričao je Vasiljević.

Navodi da je napadač opalio nekoliko metaka ka policajcu Iliću i da ga je pogodio u desno rame.

"Kako sam kaže (Ilić) vrlo teško, ali uspeo je da repetrira pištolj i uputio nekoliko hitaca prema tom licu", naveo je Vasiljević.

Nema informacije da li je napadač ranjen. Ilić je, takođe, rekao da napadač nije znao, ili nije hteo da govori srpski jezik.

(Telegraf.rs)

Video: Duarte sa bele tačke doneo prednost Zvezdi protiv Napretka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    18. jul 2024 | 19:07

    Policajci u Njemackoj,Austriiji,Farancuskoj itd kad vrše kontrolu na putu,u gradu gdje nema drugih policajaca tad se jedan policajac udalji od kolege za dva,tri koraka,stavi ruku na pištolj i otkopca kaiš a pistolj otkoči,neprestano promatra svaki pokret i slusa svaku riječ kontrolisanog putnika i nikako neulazi u nikakav dialog,samo tako je spreman i brzi od evenhualnog iznenadjenja.Naši policajci tako nerade,vec se opuste a tad mogu biti samo zrtve.Mlad zivot se ugasio zbog lakomislenosti.Kriminalcu nepise na čelu da je kriminalac i svi ktiminalci redom su skockani,lijepo obučeni e tu vreba riziko i smrt,kolege moje drage ne u ovom poslu nepostiji lako cemo,jebiga,itd itd..

  • Madlene

    18. jul 2024 | 20:52

    U ponoć..Mercedes iz Tutina..granični policajac prilazi u košulji kratkih rukava sa rukama u džepovima da kontroliše putnika..to samo kod nas ima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA