Šta sve do sada znamo o ubistvu policajca kod Loznice? Ceo grad blokiran, u toku potraga za napadačem

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (33)

Albanac sa Kosmeta otvorio je vatru na policajce, patrolu Garnične policije, oko jedan čas iza ponoći kod Loznice.  U vatrenom okršaju policijski službenik Nikola Krsmanović (34) je ubijen, a njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) ranjen je u rame. Albanac je posle pucnjave pobegao u nepoznatom pravcu.

Identitet napadača je otkriven, a za njim je raspisana potraga.

"Noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dve osobe", rekao je ministar Ivica Dačić.

Na licu mesta pasoš i lična karta napadača

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, ranivši dvojicu policajaca, nakon čega je pobegao.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33).

Policajac povredama podlegao u bolnici

Hajziri je prilikom izlaska iz vozila Krsmanovića pogodio u grudi, a Ilića u rame. Obojica su prevezena u Opštu bolnicu u Loznici, gde je Krsmanović podlegao povredama.

"Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri", istakao je ministar.

Loznica blokirana

Policijske snage blokirale su teritoriju cele Loznice.

Blokirani su i okolni putevi u potrazi za Hajzirijem.

Uviđaj od strane Višeg javnog tužioca iz Šapca i pripadnika policije je u toku.


"Porodici ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime", rekao je Dačić.

Detalje iz minuta u minut čitajte na našem BLOGU.

(Telegraf.rs)

Video: Policija blokirala put kod Majdanpeka zbog dvostrukog ubistva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo kažem.

    18. jul 2024 | 08:34

    Tutin, Novi Pazar... Taj kraj kao da je divlji Zapad. Ja nisam siguran da bi ti ljudi kada bi ih pitali u kojoj državi žive rekli da žive u Srbiji. Bio u Tutinu poslom, bilo mi neprijatno jer sam Srbin.

  • Rade

    18. jul 2024 | 10:41

    A šta je sa vozačem,i ovim drugim.Ili će biti da ih nema a ovaj pobegao.Strašno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA