Hajzri Artan, Nikola Krsmanović Foto-ilustracija: Milena Đorđević, MUP Srbije, Facebook/Nikola Krsmanovic

Ubistvo policajca u Loznici: Uhapšeni pomagači osumnjičenog, oglasio se ranjeni policajac

 
A. M.
J. P.
A. M. J. P.
 
 ≫ 
  • 14

Činjenice

  • Ubijen policajac u Loznici tokom rutinske kontrole
  • U toku potraga za napadačem
  • Hajrizi Artan (33) osumnjičen za ubistvo policajca, na mestu obračuna nađena mu nemačka lična karta
Najnovije
19:55

Helikopterima tragaju za osumnjičenim za ubistvo policajca u Loznici

Helikopteri MUP-a i dalje nadleću okolinu Loznice u potrazi za ubicom policajca.

19:34

Uhapšeni pomagač ubice policajca i sam je begunac

Z. R. (39) koji je uhapšen danas u Bijeljini zbog sumnje da je osumnjičenom za ubistvo policajca organizovao transport od Preševa do Loznice, kako Kurir saznaje, kod sebe je prilikom hapšenja imao falsifikovana dokumenta na ime Marko Marković! Kako otkriva izvor Kurira i Z. R. je begunac, za kojim se tragalo.

- Z. R. je uhapšen 2019. u velikoj akciji policije i Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, kao pripadnik kriminalne grupe od koje je zaplenjeno više od tone marihuane. On je osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu na osam godina zatvora, ali je pobegao pošto ga je sud pustio da se brani sa slobode uz jemstvo i o njemu se ništa nije znalo godinama - otkriva izvor.

19:04

Gradonačelnik Loznice: Napad na policajca je teroristički čin i napad na celu državu

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović rekao je danas da je ubistvo policajca Nikole Krsmanovića teroristički akt i napad na državu Srbiju koji najoštrije osuđuju svi zvaničnici.

Petrović je za Tanjug rekao da će konačnu ocenu dati nadležni organi - Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslva, ali da je za njega reč o terorističkom činu.

"Upućujem najdublje saučešće porodici nastradalog polcajca, a Vjekoslavu Iliću želim brz oporavak", rekao je Petrović

Istako je da će, pored države, vlade i resornog ministarstva, porodici ubijenog Nikole Krsmanovića maksimalno pomoći i grad Loznica i poručio građanima tog grada da ostanu smireni i pribrani.

"Naša policija i država imaju instrumente, mehanizme i snagu da se sa svakim, pa i ovakvim izazovima izbore i da svim građanima garantuju bezbednost, sigurnost i spokojan život", naglasio je Petrović.

Dodao je da je bitno da grad i država u ovom trenutku budu tu uz sugrađane.

18:50

Ranjeni policajac ispričao kako je došlo do napada

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević rekao je u emisiji "Oko" RTS-a da je obišao ranjenog policajca Vjekoslava Ilića i da je on u svesnom stanju i da se oseća dobro.

Vasiljević je rekao i šta mu je Ilić ispričao.

"Videli su 'mercedes' tutinskih registarskih oznaka. Njima je to bilo sumnjivo, pošli su za vozilom, uključili svetlosnu signalizaciju. Vozilo je stalo kilometar i po dalje. Policajci su izašli iz vozila i tražili lična dokumenta, bila je to rutinska kontrola", rekao je Vasiljević.

Ističe da nije odmah došlo do pucnjave, i vozač i suvozač su dali lična dokumenta. Poštujući pravila policajci su zahtevali da jedno lice izađe - suvozač, a drugo lice je ostalo u vozilu.

18:49

U subotu dan žalosti zbog ubistva policajca

U subotu će biti dan žalosti u Loznici zbog tragedije koja se dogodila u tom gradu kada je ubijen policajac na dužnosti Nikola Krsmanović (34), piše lokalni "Žozi infomedia".

U Loznici će u subotu 20. jula biti dan žalosti zbog smrti policajca, a u nedelju je komemoracija u Vukovom domu kulture.

17:17

Vučić: Albanac ubio Krsmanovića u terorističkom aktu, pomoći ćemo porodici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Albanac u terorističkom aktu ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici i da će se učiniti sve da se pomogne porodici, ali da taj mladi život ne može da se vrati.

"Još jedanput bih da izrazim saučešće porodice Nikole Krsmanović, našeg policajca kojeg je ovaj Albanac u terorističkom aktu ubio. Ono što možemo da uradimo to je da pomognemo porodici, da izrazimo saučešće. Nažalost, taj mladi život više ne možemo da vratimo", rekao je predsednik novinarima u Londonu.

Na pitanje da li ima nove informacije o slučaju i da su neposredno pre njegovog uključenja uhapšena dva lica, rekao je da je hapšenje obavljeno i da informacije dobija od MUP-a o slučaju.

17:00

Potresna scena na mestu ubistva policajca u Loznici

Na mestu na kojem je ubijen policajac Nikole Krsmanovića (34) okupili su se ljudi koji pale sveće.

Inače, ispred kuće u selu Draginac ubijenog policajca okupila se tužna povorka, familija i mnogobrojni prijatelji, momci veliki kao delije, ubijenog policajca Nikole Krsmanovića (34) izjavljuju saučešće, plaču u koloni. Inače, sahrana će biti u subotu.

Nikolini prijatelji iz detinjstva su kasnije postali njegove kolege. U dvorištu porodične kuće Krsmanovića sede slomljeni. Kako pričaju za Telegraf.rs, Nikola je bio u Žandarmeriji u Beogradu, a potom je došao u graničnu policiju kako bi bio bliže kući i porodici i kako bi im pomagao. Ističu i da nije želeo da sedi na granici, već je isključivo da bude u patroli.

16:26

Dačič otkrio pozadinu zločina u Loznici

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Antona Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer ako je brat već došao u Nemačku, što bi se vraćao u Preševo!?

16:12

Tužna povorka ispred kuće ubijenog policajca

Ispred kuće u selu Draginac ubijenog policajca okupila se tužna povorka, familija i mnogobrojni prijatelji, momci veliki kao delije, ubijenog policajca Nikole Krsmanovića (34) izjavljuju saučešće, plaču u koloni. Inače, sahrana će biti u subotu.

15:59

Prijatelj ubijenog policajca Nikole otkrio gde je trebalo zajedno da idu na dan ubistva

Ispred kuće ubijenog policijskog službenika Nikole Krsmanovića (34) nalazi se pogrebno vozilo i veliki broj automobila. U lepo sređenom dvorištu kuće u selu Draginac, za koje Nikolini prijatelji i kolege kažu da ga je sam sredio, okuplja se rodbina, komšije i prijatelji.

15:33

Otkriveno ko je uhapšen u Bijeljini

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport ubice od Preševa ka Loznici.

15:13

Policija Srpske za petama zlikovcu

U Bijeljini je danas uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici.

Taksista je u svojoj izjavi u policiji rekao da mu je Hajziri kazao kako se uputio u hotel koji drži izvesni M.M. Taksista je trebalo da ga iz Tutina odveze do Trbušnice, kako bi ovaj mogao dalje da nastavi do Bijeljine gde su mu se nalazili jataci.

15:02

Ovo je ulica u kojoj je uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom policajca u Loznici

U Bijeljini je danas uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici, a ovo je ulica u kojoj je ta osoba uhapšena.

Kako nezvanično saznaje BN Tv, osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici.

14:37

Uhapšen muškarac zbog ubistva policajca iz Loznice

U Bijeljini je danas lišeno slobode lice koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici, nezvanično saznaje BN TV.

Kako nezvanično saznaje BN Tv, osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici.

14:18

Ranjeni policajac ušao u kuću u Loznici, tražio pomoć

Policajac Nikola Krsmanović (33) ubijen je noćas u Loznici, a teško ranjen njihov kolega Vjekoslav Ilić (50), dok policija traga uza ubicom.

- Čuo sam pucnjavu i izašao napolje. Ubica je prišao policajcu koji je ležao i pucao mu u glavu. Njegov ranjeni kolega potražio je pomoć u dvorištu prekoputa. Mislim da je bilo ispaljeno oko 9 hitaca. Preživo sam ratište, a da umrem u svojoj kući- priča za Telegraf.rs svedok.

14:01

Najnoviji detalji obračuna u Loznici, oglasio se MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ubistvo policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanje policajca Vjekoslava Ilića (50) prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, najverovatnije teroristički akt koji dolazi sa Kosova i Metohije od strane albanskih struktura.

13:27

Oglasio se osumnjičeni za ubistvo policajca u Loznici

Artan Hajrizi, čiji je pasoš pronađen u taksiju iz kog je noćas u Loznici pucano na srpske policajce, oglasio se iz Nemačke.

U pucnjavi je ubijen Nikola Krsmanović (33).

13:10

Policija pod punom opremom pretražuje teren u potrazi za osumnjičenim za ubistvo policajca

Policajci sa dugim cevima i psima, pod punom "ratnom opremom" pretražuju teren u Loznici, mesto na kojem je ubijen policijski službenim Nikola Krsmanović (34), a ranjen Vjekoslav Ilić (50) u rame.

Pucnjava u Loznici Foto: Marko Jovanović

Jake policijske snage su u potrazi za osumnjičenim za ubistvo.

12:53

Ministar Dačić: Ubistvo policajca teroristički napad albanskih struktura sa KiM

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca noćas u Loznici, teroristički napad koji dolazi od strane albanskih struktura sa KiM.

Dačić je za RTS rekao da se utvrđuje da li je napadač muškarac čiji su lična karta i pasoš pronađeni u automobilu, ili je u pitanju njegov brat koji je pobegao iz zatvora na KiM 6. jula.

12:32

Poznato gde je pobegao ubica policajca u Loznici

Više javno tužilaštvo u Šapcu je saopštilo da je obavljen uviđaj u Loznici gde je, kako se sumnja H.A. ubio jednog policajca, a drugog ranio, kao i da je uhapšen vozač automobila iz kojeg je pucano.

Zlikovac: Faton Hajziri Foto: RTV Dukagjini

Vozaču automobila iz kojeg je pucano, H.M. određeno je zadržavanje do 48 sati od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, rečeno je za Tanjug u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

12:19

Poslednje informacije o stanju policajca ranjenog u pucnjavi u Loznici

Policajac Vjekoslav Ilić koji je noćas u lozničku bonicu primljen sa prostrelnim ranama na leđima i ramenu nakon pucnjave, nalazi se u stabilnom je stanju, potvrđeno je za Tanjug.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen.

12:02

Faton Hajrizi je osumnjičen za ubistvo policajca kod Loznice

Albanski mediji prenose da Artan Hajrizi nije ubio policajca kod Loznice, već da je to učinio njegov brat. MUP je u prvom saopštenju naveo da je osumnjičeni za gnusni zločin Artan Hajrizi, došlo je do prokreta.

Po svemu sudeći policajca je ubio begunac iz zatvora Faton Hajrizi, koji je samo koristio dokumenta brata Artana.

12:01

Ministar Gašić uputio telegram saučešća porodici ubijenog policajca

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je danas telegram saučešća porodici stradalog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Nikole Krsmanovića, koji je izgubio život časno obavljajući svoju dužnost.

U telegramu se navodi da je strašnu vest o pogibiji časnog policajca Nikole Krsmanovića primio sam sa velikim bolom koji dele svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

11:54

"Taksista je sačekao policiju, a ubica je overio policajca na zemlji"

Policajac Nikola Krsmanović (34) ubijen je danas od strane osumnjičenog Albanca Hajziri Artana, a njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) je teško ranjen na ulazu u grad Loznica, a očevici za Telegraf su opisali kako je izgledao zločin:

"Čuo sam sedam do devet pucnjeva... Taksista tutinskih tablica ih je vozio, njega je odvezla policija, auto su isto odvezli. Taksista je ostao da čeka policiju. Prišao je ubijenom i overio ga na zemlji", rekli su oni.

11:40

"Družili smo se kao mali, bio je za primer"

Tuga danas vlada Loznicom, ali i čitavom Srbijom, nakon ubistva mladog policajca Nikola Krsmanovića (34), a meštani ovog kraja i dalje u neverici opraštaju se od kako kažu, mladića za primer. Anđeosko lice policajca iz Draginca koji je izgubio život na dužnosti noćas u Lipničkom Šoru preplavilo je mreže, a rodbina i prijatelji očajni nakon gubitka zaštitnika Loznice, o njemu imaju samo reči hvale.

- Komšije smo, družili smo se kao mali i igrali fudbal zajedno. Stvarno dečko za primer. Tuga - rekao je jedan od meštana Draginca.

Mnogi Lozničani se danas opraštaju na mrežama od omiljenog policajca i dobrog prijatelja: "Krsmo brate","Brate počivaj u miru", pišu očajni prijatelji.

- Kume moj mili, neka bog podari duši tvojoj mir u carstvu nebeskom - oprostila se kuma od ubijenog policajca.

11:15

Prizor koji slama srca na mestu na kojem je Albanac ubio policajca kod Loznice

Prizor koji slama srca na mestu na kojem je tragično izgubio život policajac Nikola Krsmanović (34), a njegov kolega Vjekoslav Ilić ranjen. Cveće i sveća položeni su u čast heroja kojeg je ubio Albanac sa Kosmeta Hajziri Artan (33).

Pucnjava u Loznici Foto: Marko Jovanović

Na teritoriji Loznice trenuto je opasadno stanje, mnogobrojni pripadnici žandarmerije raspoređeni su na ovom mestu i tragaju za napadačem.

11:07

Policija Republike Srpske na nogama zbog ubistva policajca u Loznici

MUP Republike Srpske uključio se u potragu za odbeglim Albancem koji je osumnjičen da je sinoć u Loznici ubio policajca Nikolu Krsmanovića.

Kako je saopšteno iz MUP Srpske, preduzima se niz mera i radnji u vezi sa potragom.

11:01

Pucao iz "mercedesa" na policajce u Loznici

Artan Hajrizi, koji je ubio policajca Nikolu Krsmanovića sinoć u Loznici, a ranio Vjekoslava Ilića nalazi se u bekstvu.

O monstroznom zločinu oglasili su se iz tužilaštva.

- 17. jula u 23.50 sati na ulazu u grad Loznicu u blizini kafane "Loznička noć" prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke "mercedes" registarskih tablica iz Tutina kojim je upravljalo lice H. M. sa saputnikom u vozilu H. A. od strane službenih lica stanice granične policije Trbušnica došlo je do oružanog napada H .A. na policijskog službenika N. K. i V. I., a tom prilikom je H. A. ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika pri čemu je N. K. zadobio smrtonosne povrede, a V. I. prostrelnu ranu i trenutno je hospitalizovan. Više javno tužilaštvo u Šapcu vrši uviđaj na licu mesta. H .A. je za sada u bekstvu i policija intezivno traga za njim. H. M. koji je vozio automobil određeno je zadržavanje od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici zbog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi - naveo je za Kurir Slavoljub Petković javni tužilac.

10:57

Ovim rutama su ubice policajca mogle da pobegnu

U toku je intenzivna potraga za ubicama srpskog policajca Nikole Krsmanovića (34), koji je sinoć u 00.55 časova ubijen tokom rutinske kontrole u mestu Lipnički šor, u blizini Loznice.

U napadu je ranjen i policajac Vjekoslav Ilić (50), kada je na njih otvorio vatru Albanac sa Kosova Hajziri Artan (33). Hajziri je prilikom izlaska iz vozila Krsmanovića pogodio u grudi, a Ilića u rame. Hajziri je posle ubistva, pobegao u nepoznatom pravcu.

Specijalne jedinice MUP-a Srbije pretražuju kompletan reon mesta zločina. Takođe, alarmirane su jedinice policije Republike Srpske, koje takođe tragaju za zločincima.

10:44

Ko je saučesnik ubice policajca kod Loznice

Artan Hajrizi, koji dovodi u vezu sa ubistvom policajca Nikolu Krsmanovića sinoć u Loznici, a ranio Vjekoslava I, rođeni je brat Fatona Hajrizija, koji je nedavno pobegao iz zatvora u Smrekovici 6. jula, na KiM.

Artan Hajrizi je na društvenim mrežama objavljivao fotografije sa zastavama UČK i likom Hašima Tačija, kao i fotografiju pored velikog postera sa likom ozloglašenog teroriste Adema Jašarija.

10:38

Cela Srbija pod opsadom policije, ulaz u Loznicu zatvoren

Albanac Hajziri Artan (33) koji je osumnjičen za ubistvo policajaca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanje njegovog kolege Vjekoslava Ilića (50) nalazi se u bekstvu.

Kako javlja reporter "Telegraf.rs", na putu ka Loznici policija u pancirima sa puškama, ima ih sporadično iz put, u Mačvanskom Prnjavoru više njih u centru. Kako se prilazi Loznici broj pripadnika Žandarmerije je već.

Svako vozilo se detaljno kontrolište.

Ulaz u Loznicu je blokiran.

10:07

Otac i majka ubijenog policajca u suzama, sestra u Švajcarskoj

Milenko i Ljiljana Krsmanović roditelji ubijenog policajca Nikole nemi su od bola i mnogi ljudi su došli da izjave saučešće. Čeka se da dođe njegova sestra iz Švajcarske.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen.

09:38

Mediji u regionu objavili fotografiju osumnjičenog za ubistvo policajca u Loznici

Gotovo svi regionalni mediji objavili su danas vest o ubistvu policajca MUP-a Srbije noćas na kontrolnom punktu u Loznici i objavili fotografiju osumnjičenog za kojim srpska policija intenzivno traga.

Napominju da je fotografija iz pasoša izdatog od privremenih prištinskih institucija, koji je pronađen na licu mesta, a glasi na ime Hajziri Artan (33), kao i njegova lična karta izdata u Nemačkoj.

09:36

Predsednik Aleksandar Vučić uputio telegram saučešća

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici i kolegama policajca Nikole Krsmanovića koji je ubijen noćas u podmuklom napadu dok je časno obavljao svoju tešku dužnost.

"Sa dubokim bolom i tugom primio sam vest o tragičnom gubitku vašeg sina i brata, hrabrog policajca Nikole Krsmanovića. Njegova posvećenost službi i neustrašivost neizmerno su doprineli očuvanju sigurnosti i mira u našoj zemlji. Njegov gubitak je nenadoknadiv, ne samo za vas, njegovu porodicu, već i za celu našu zemlju", naveo je Vučić u telegramu.

09:20

Ovo je policajac koji je ranjen kod Loznice

Vjekoslav Ilić (50) je ranjen, a njegov kolega Nikola Krsmanović je ubijen, kada je na njih otvorio vatru Albanac sa Kosova Hajziri Artan (33).

Hajziri je prilikom izlaska iz vozila Krsmanovića pogodio u grudi, a Ilića u rame.

Obojica su prevezena u Opštu bolnicu u Loznici, gde je Krsmanović podlegao povredama.

08:47

Najnoviji detalji ubistva policajca u Loznici

Albanac Hajziri Artan, osumnjičen je za ubistvo policajaca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanje njegovog kolege Vjekoslava Ilića (50) i policija intezivno traga za njim. Srpska policija raspisala je potragu za krvnikom.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Hajrizi Artan (33) je nakon zaustavljanja pogranične policije izjavio da je krenuo kod prijatelja u Loznici, a nakon što su ga pripadnici MUP-a zamolili da im pokaže torbicu koju je nosio sa sobom, Albanac je otvorio vatru

08:33

Ovo je policajac kojeg je Albanac ubio kod Loznice

Nikola Krsmanović (34) podlegao je povredama u Opštoj bolnici u Loznici, nakon što ga je ranio Albanac sa Kosmeta Hajrizi Artan (33), upucavši njega i kolegu u Lipničkom Šoru. Artan je, prilikom izlaska iz vozila, pucao iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobegao.

Krsmanović je bio policijski sužbenik SGP Trbušnica, u MUP je bio od 2009. godine, a ubijen je noćas u Loznici.

08:10

Policija blokirala Loznicu

Policija intezivno traga za Hajrizijem Artanom (33) koji se sumnjiči da je noćas sat nakon ponoći ubio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50).

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (33) i nemačka lična karta.

Uviđaj od strane Višeg javnog tužioca iz Šapca i pripadnika policije je u toku.

Porodici ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime“, rekao je Dačić.

07:54

Ovo je krvnik koji je pucao na dvojicu policajaca u Loznici

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (33) i nemačka lična karta.

Osumnjičeni ubistvo policajca u Loznici Hajzri Artan Foto: Mup.rs
07:54

Hajrizi Artan (33) osumnjičen za ubistvo policajca u Loznici

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobegao.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (1991) i nemačku ličnu kartu.

"Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri", istakao je ministar.

07:53

Dačić: Noćas u Loznici mučki ubijen policijski službenik na dužnosti

Policijski službenik Nikola Krsmanović (34) ubijen je u Loznici, a policijski službenik Vjekoslav Ilića (50) ranjen u rame.

Na njih je, nezvanično pucao, Hajrizi Artan (33) . Policija je z anjim raspisala potragu.

"Noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dve osobe", rekao je ministar Ivica Dačić.

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobegao.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (33).

07:52

Otkriven identitet ubijenog policajca kod Loznice

Albanac sa Kosmeta, koji se vozio u taksiju, otvorio je vatru na policajce na patrolu Garnične policije.

Vatreni okršaj dogodio se oko jedan čas iza ponoći na magistralnom drumu. Albanac je posle pucnjave pobegao u nepoznatom pravcu.

Jedan od graničara policajaca Nikola K. (34) dobio je teške telesne povrede i ubrzo izdahnuo. Pomoći mu nije bilo. Drugi povređeni Vjekoslav I. je povređen, u bolnici je i u stabilnom stanju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    18. jul 2024 | 10:54

    Samo nek ih država pušta da šetaju po našoj Srbiji. Ja sam za da se zabrani šiptarima prolazak kroz Srbiju. Saučešće porodici!

  • Lozničanin

    18. jul 2024 | 09:54

    Daj da vidimo kod koga su bili u Loznici,sa kim to posluju, evo grad je pun droge,skole su pune puncijate. Daj hapsi i nase koji rade posao sa njima, ali neee neće se to dogoditi. To je sigurno

  • Zox

    18. jul 2024 | 09:19

    Likvidacija na licu mesta jedina opcija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA