Srpski vatrogasci i "crvena zver" u borbi sa šumskim požarima u Severnoj Makedoniji: Snimci iz vazduha

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Član tima i pripadnik Helikopterske jedinice MUP-a Branko Popratnjak istakao je da svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji učestvuju u ovoj akciji ulažu maksimalne napore u gašenju požara u Severnoj Makedoniji

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova koji su upućeni u Severnu Makedoniju kako bi pružili pomoć u gašenju šumskih požara, za 10 časova ukupnog naleta helikopterom Kamov Ka-32 izbacili su oko 70 tona vode na opožarenu površinu.

Član tima i pripadnik Helikopterske jedinice MUP-a Branko Popratnjak istakao je da svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji učestvuju u ovoj akciji ulažu maksimalne napore u gašenju požara u Severnoj Makedoniji.

„Helikopter Kamov Ka-32 Helikopterske jedinice MUP-a Srbije danas je bio angažovan na požarištu u Severnoj Makedoniji u rejonu Novo Selo, koji se nalazi blizu granice sa Bugarskom. Gasili smo juče i danas u trajanju od 10 časova ukupnog naleta i u rejon požara smo izbacili negde oko 70 tona vode“, poručio je Popratnjak i dodao da su uslovi na požarištu složeni zbog visoke temperature.

„Temperature su visoke, preko 40 stepeni, ali pokušaćemo da se izborimo sa svim tim i nastavljamo dalje naš rad ovde u Severnoj Makedoniji“, rekao je Popratnjak. Podsećamo, pomoć susednoj zemlji upućena je na osnovu zahteva Vlade Republike Severne Makedonije za pružanje pomoći u gašenju šumskog požara.

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a učestvuju u gašenju požara pomoću helikoptera Kamov Ka-32, letelicom velikih kapaciteta nosivosti vode, a koja je po prvi put upućena van granica Srbije radi pružanja pomoći.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikan

    18. jul 2024 | 19:08

    Kao prvo našim momcima svaka čast, a Makedonci nisu zaslužili Nasu pomoć, glasali su za rezoluciju o genocidu, nije to slucajnost što im se dešava,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA