Izdahnuo u ćeliji, žrtve nisu dočekale pravdu: Tintor o tome šta se dešava sa suđenjem kad okrivljeni umre

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Protiv Đukića je vođen postupak i 2010. godine, kada je oslobođen

Instruktor jahanja Miloš Đukić (70) koji je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja članica konjičkog kluba preminuo je danas pritvorskoj jedinici. Njega je straža jutros ztokom redovnog obilaska zatekla bez znakova života. Zavodski lekar odmah je pokušao da mu pruži pomoć, uključujući i kardiološki pregled EKG aparatom. Ipak, mogao je samo da konstatuje smrt. Tu je stavljena tačka i na sudski postupak koji je protiv njega vođen.

Uprava Okružnog zatvora o svemu je obavestila policiju, tužilaštvo sud, kao i Đukićevu porodicu. Telo će, u skladu sa zakonskom procedurom, biti upućeno na obdukciju.

Đukićeva smrt znači obustavljanje sudskog postupka.

Advokat Jugoslav Tintor za Telegraf.rs objašnjava da se smrću okrivljenog postupak obustavlja, odnosno da je predmet ad akta - okončan.

- Kad okrivljeni umre u krivičnom postupku, postupak se obustavlja tako što se donese rešenje o obustavi. Nije bitno da li je pretmet u tom trenutku u fazi istrage ili je već počeo glavni pretres. Predmet ide ad akta i postupak se vodi kao okončan na drugi način, smrću okrivljenog. Nakon smrti, čeka se samo to rešenje - objašnjava advokat.

Đukić je uhapšen u semptembru 2022. godine. Na teret su mu stavljena krivična dela silovanje, pokušaj silovanja i nedozvoljene polne radnje. Suđenje je počelo 11. septembra 2023. godine. U sudskom postupku Đukić je iskoristio svoje pravo da ne iznosi odbranu, ali je takođe rekao i da "devojke nisu u pravu", kao i da "nije tačno ovo za šta je optužen".

Tokom sudskog postupka ispitane su sve oštećene, kao i četiri svedoka. Jedna od svedoka, koja je govorila na poslednjem održanom ročištu, rekla je da Đukića nije prijavila, ali da je i nju seksualno zlostavljao i da želi da ispriča sve što se dogodilo.

Na narednom orčištu trebalo je da bude ispitana marina Gunjača, koja je jedan od ključnih svedoka, s obzirom na to da je sa Đukićem držala časove jahanja, koa i da su se oštećene njoj poverile kada su htele da prijave Đukića, nakon čega je on izbačen iz konjičkog kluba.

Đukić je, pre hapšenja, bio kaskader koji je bio poznat u Srbiji, ali i u inostranstvu. Slavu je postigao u filmu Nerevtva, a glumio je i u "Nemanjićima". Protiv njega se za slična krivična dela vodio postupak i 2010. godine, ali je pravosnažno oslobođen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA