"Je li bre, Pero, šta si uradio, ubi čoveka?" Svedočenje Branislava koji je preživeo krvavi pir kod Majdanpeka

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 10

"Milan koji je bio sa nama se uhvatio za desno rame i video sam krv kako mu šiklja niz prste i sliva niz majicu", kaže Branislav

Branislav Pavlović (33) koji je bio prisutan u trenutku kada je Petar P. (89) ubio bračni par Radeta i Rumenku J, njegovoj ujaka i ujnu, a ranio još jednog čoveka, ispričao je za Telegraf.rs da su Rade i Rumenka uvek bili tu da pomognu kome god je trebalo i da su ih svi poštovali, te da ne zna šta je bilo Petru da ih dočeka sa puškom i ubije.

Petar P. živeo je sam, supruga mu je umrla ove godine. Nije prvi put da je palio strnjiku i tako izazvao požar na nečijem objektu. Rumenki i Radetu je jednom prilikom tako zapalio šupu, a ovog puta izgorela je štala žene koja živi kod njih u kući, a u blizini Petrove kuće ima salaš.

Branislav je ispričao da je sa komšijama i vatrogascima gasio požar i uspeo da obuzda vatru, ali da su iz pravca kuće Petra P. videli dim, te su se uputili da vide šta se tamo dešava. Tamo je došlo do svađe troje ljudi sa Petrom. Kada su ugasili vatru zaputili su se ka selu i videli su ga kako ih čeka sa puškom u rukama.

Rade je vozio, njegova žena sedela je pored, a Branislav i Milan su takođe seli na traktor. Petar je uperio pušku u njih i opalio samo jednom iz puške dvocevke, ubivši bračni par, a ranivši Milana.

- Pucao je dok je traktor bio u pokretu. Milan je bio ranjen u desno rame i butnu kost. Gledao sam kako se Milan hvata za rame i kako mu krv šiklja niz majicu. Bacio sam se na leđa i pao sam sa traktora. Ostao sam tako da ležim. Pitao sam: "Je li bre, Pero, šta si uradio? Ubi čoveka", a on je uperio pušku ka meni. Počeo sam da bežim i negde usput su me pokupili vatrogasci. Milan je ranjen bežao pet kilometara dok nije sreo neke ljude koji su ga odvezli u Dom zdravlja - ispričao je Branislav za Telegraf.rs.

Kada je došao sebi, vratio se na mesto na kom je Petar pucao. Video je tela Radeta i Rumene na traktoru. Vozilo je još bilo upaljeno, Radetova glava je bila na bolanu, a Rumenina preko njegovog ramena. Isključio je traktor.

Majdanpek, ubistvo Branislav Pavlović; Foto: M. R.

"Ne znam kako da kažem ćerki"

Kuća bračnog para puna je porodice. Među njima je Rumenin brat, kao i svekrva njihove ćerke kod koje su sinoć bili na rođendanu, gde su se lepo proveli. Ipak, umesto odlaska kući, odlučili su da pomognu u gašenju požara, što ih je koštalo života.

- Imam troje dece. Sin koji ima 15 godina je otrčao gore i video ih je, nismo uspeli da zadržimo. Ne znam kako ćerki od osam godina da kažem da babe i dede više nema. Ona je obožavala babu i dedu, volela je da dolazi kod njih - rekla je za Telegraf.rs ćerka bračnog para.

Majdanpek, ubistvo Porodica se okupila u kući bračnog para; Foto: M. R.

Svi smatraju da je "Petar poludeo". Njegovo ponašanje opisuju kao bahato i smatraju da je s namerom ubio bračni par jer, kažu, "niko se ne bi tek tako, zbog strnjike, uhvatio za pušku i ubio dvoje ljudi".

Tela su poslata na obdukciju u Negotin, a Rumenka i Rade biće sahranjeni sutra.

(Telegraf.rs/Milica Ristić)

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    16. jul 2024 | 14:06

    Napali dedu da je to upalio koliko sam ja razumeo a on je tvrdio da nije? Pa gde ces coveka od 89 godina napadati.

  • Hmm

    16. jul 2024 | 17:20

    Izgleda da stvarno djed to nije upalio cim je bio spreman da posle ovo uradi.

  • Dejan

    16. jul 2024 | 16:37

    O cemu se ovde radi - cela Srbija u Pirovim? Pa gde su nasi astrolozi, vestice, popovi da ovo rasclane?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA