Motociklista priznao da je usmrtio devojku, dobio dve godine zatvora: Svom silinom se "zakucao" u automobil

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

M.C. je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “A” kategorije u trajanju od pet godina računajući od dana pravnosnažnosti presude s tim što se vreme provedeno u zatoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere

Nišlija M.C. (36) pravnosnažno je osuđen na dve godine zatvora jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je devojka I.P. (28) zadobila teške povrede usled kojih je preminula. On je 24, juna 2022. godine upravljajući motociklom marke “kavasaki” u ulici Majora Gavrilovića u Nišu, udario u putničko vozilo “reno senik” usled čega su i on i njegova saputnica pali sa dvotočkaša i zadobili povrede koje su za devojku bile kobne.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Nišu. M.C. je sa Višim javnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela.

- Pravnosnažnom presudom Višeg suda u Nišu prihvaćen je sporazum o priznanju krivičnog dela i okrivljeni M.C. je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297. stav 2 Krivičnog zakonika u vezi člana 289 stav 1 Krivičnog zakonika i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dve godine koju je dužan da izdrži po pravnosnažnosti presude - navela je ova pravosudna institucija.

Kako nam je dalje rečeno, M.C. je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “A” kategorije u trajanju od pet godina računajući od dana pravnosnažnosti presude s tim što se vreme provedeno u zatoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Nesreća se dogodila naočigled brojnih meštana ove ulice koji su posvedočili da se motociklista zabio motorom u “reno” koji je iz Nišavske skretao u ulicu majora Gavrilovića. Kako su tada naveli, od siline udarca vozilo se zarotiralo a par je sa motocikla odbačen na kolovoz. Tom prilikom muškarac je zadobio višestruke prelome potkolenice, kuka, podlaktice i nadlaktice te povredu butne kosti. Njegova saputnica je imala prelom lobanje sa krvarenjem u mozgu, prelom kičme te povredu abdomena usled čega je preminula dan nakon nesreće.

(Telegraf.rs)

Video: Motor se zakucao gepek automobila: Žestok sudar u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    10. jul 2024 | 15:23

    Шта значи ПРИЗНАО, јел то нешто није очигледно и доказиво па му се његово признање узима као олакшавајућа околност ! ? Ово време и систем су Богом дани само за друштвени талог!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA