"Žene su važan deo srpske policije": Dačić razgovarao sa ministarkom bez portfelja za rodnu ravnopravnost

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Ministar je rekao da udruženje Mreža žena u policiji predstavlja veliki korak u poštovanju politike jednakih mogućnosti

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa Tatjanom Macurom, ministarkom bez portfelja zaduženom za oblast rodne ravnopravnosti, sprečavanja nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena o nastavku saradnje dva ministarstva u oblasti rodne ravnopravnosti, nasilja u porodici i nasilja u školama.

Ministar Dačić je naglasio da su žene važan deo srpske policije, kao i da od ukupnog broja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova 28 odsto čine žene, a taj procenat kontinuirano raste.

Takođe, ministar je rekao da udruženje Mreža žena u policiji predstavlja veliki korak u poštovanju politike jednakih mogućnosti.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti za proširivanje kapaciteta na svim nivoima i ostvarivanje bolje međuinstitucionalne komunikacije u cilju uspešnije borbe protiv svih oblika nasilja, posebno digitalnog i nasilja na društvenim mrežama, koje je u porastu.

Ministar Dačić istakao je da MUP, svim svojim resursima i u skladu sa nadležnostima, u potpunosti posvećen zaštiti žena od svakog oblika nasilja, sa posebnim akcentom na zaštitu žena sa invaliditetom koje su izložene nasilju.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    9. jul 2024 | 13:08

    Gde su bile te žene kad se ratovalo? Koliki je bio njihov doprinos tokom rata? Videli smo kolika je bila korist od njih. Tada su slali dečake od 18 godina, dok su se ove krile po podrumima. Ako se zarati, hoće one ići na ratište da brane državu koja ih je zaposlila i daje im plate? Ne, nego će prve da se razbeže, a slaće decu u smrt. Gde su na građevini, u rudnicima i poljoprivredi? Zašto tamo ne traže ravnopravnost? Zbog čega kod nas žene ne rade na građevini? Kako žene mogu da rade u Indiji na gradilištima, državi koja je 10x razvijenija od nas? Kako ne predstavlja problem to što na građevini i u rudnicima rade samo muškarci, zar ne treba i tamo da se sprovede rodna ravnopravnost? Što ne tražite tamo zastupljenost žena?

  • Boban B

    9. jul 2024 | 12:47

    "Dačić razgovarao sa ministarkom bez portfelja za rodnu ravnopravnost" - :)) - A šta je ono "za rodnu ravnopravnost" nego portfelj/portfolio odn. resor !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA