Ovo je Miloš koji je pretučen u pekari u Beogradu: "Hteo sam da odbranim koleginicu, polomio mi je kosti šake"

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 10

Tog dana, kako kaže Miloš, ništa nije ukazivalo na to da će se sasvim obično nedeljno popodne završiti lomljavom, pretnjama, a na kraju i teškom telesnom povredom koju je zadobio

Užasan napad koji se završio sa hapšenjem počinioca u Ustaničkoj ulici dogodio se u u nedelju 7. jula u pekari kada su dva muškarca ušla u objekat i demolirali ga, a radniku u prodaji zadali tešku povredu leve ruke u vidu frakture. Miloš Gostuški Živković (30) radnik je koji se tog dana hrabro suprostavio nasilniku nakon čega je dobio udarac pesnicom u ruku. On je za Telegraf.rs ispričao šta je prethodilo ovom užasnom incidentu i kako se sada oseća.

Tog dana, kako kaže Miloš, ništa nije ukazivalo na to da će se sasvim obično nedeljno popodne završiti lomljavom, pretanjama, a na kraju i teškom telesnom povredom koju je zadobio.

- Radio sam svoju redovnu smenu u nedelju od 10 do 18 časova, i ništa nije ukazivalo da će se dogoditi bilo kakav incident tog popodneva. Sve je teklo regularno, red, gužva, sasvim uobičajeno za nedeljno popodne. U jednom momentu dva muškarca su ušla u pekaru i jedan od njih počeo je da pravi probleme jer je želeo da bude uslužen prvi, preko reda, bez obzira što su tu bile žene sa decom, trudnice jer u toj situaciji i mi imamo prioritete koga uslužujemo preko reda, a on je insistirao da samo on bude uslužen. Kada mu je koleginica rekla "Izvinite, red Vam je sa ove strane, stanite, brzo ćete doći i Vi doći na red i bićete usluženi", vrlo ljubazno zaista, onda je počeo da lupa po vitrini sa sendvičima, po staklu, po vitrini sa delom gde su pice - priča Miloš.

Kako je njegova ruka stajala na čvrstoj podlozi, priča Miloš, udarac koji je zadobio doveo je do teške povrede ruke u vidu frakture šake.

- Moja leva ruka je stajala na vitrini i onda je on udario pesnicom svom snagom o moju šaku i tom prilikom mi je polomio dve kosti jer mi je ruka stajal na čvrstoj podlozi. Onda me je poslovođa povukla u službene prostorije i ona je htela da ga usluži odmah, da ne bi pravio dalje skandale i tom prilikom je on počeo ponovo da lomi po pekari, bilo je srče svuda, deca su počela da plaču, sklonili su se svi u stranu. Ja sam regaovao kao muškarac da bih zaštitio koleginicu koja je u tom trenutku radila sa mnom u prodaji. Policiju je pozvala poslovođa i vrlo brzo su došli stvarno. Ja, kako sam bio povučen u službene prostorije, više detalja ne znam, ali znam da je ekstremno brzo stigla policija to moram da kaže i da ih zaista pohvalim. Policija je odmah pozvala hitnu pomoć zbog mene, uzeli su izjave od nas troje i priveli ta dva muškarca koja su se bila udaljila sa lica mesta, ali su ih uhapsili na 10 metara od pekare - priča Miloš za Telegraf.

Povređenom Milošu u Urgentnom centru urađen je trauma protokol, a rendgenski snimak dokazao je frakturu ruke.

- Dok sam bio u Urgentnom centru, pozvao me je policijski službenik iz policije stanice Zvezdara, pitao me kako sam i rekao da dođem što pre u policiju kada izađem iz Urgentnog centra. Kada sam otišao u policiju ispričao sam sve šta se dogdilo kao i pretnje koje su mi upućene. Da ću biti zaklan, da me je zapamtio i da će se vratiti, da se neće na ovome završiti, da sam ćorava pi**a i da će me zaklati, zapaliti mene i ceo objekat - priča Miloš koji osim fizičkih posledica ima i psihološke.

- Takođe sam za posledicu dobio i psihološke smetnje, gubitak apetita kao i gubitak sna - naglasio je.

Iako je, kako kaže Miloš, to njihov posao, ipak je javno želeo da pohvali policijske službenike kao i ranike Hitne pomoći, a posebno da zahvali i kolegama koje su ga zvale non stop tokom boravka u Urgentnom centru.

- Kolege su me zaista zvale bezbroj puta raspitivale se kako sam, moji nadređeni takođe, moram da kažem da su zaista divni ljudi. Takođe bih želeo da pohvalim policiju kao i Hitnu pomoć, iako će neko reći da je to njihov posao, ja ipak želim da uputim sve reči hvale za odnos prema meni kao i profesionalni deo koji su izvšili besprekorno - naglasio je Miloš.

Podsećamo, dvojica muškaraca pretukla su danas radnika jedne pekare u centru Beograda.

Kako saznaje Telegraf, pripadnici policije uhapsili su M.V. (60) i S.V. (34) nakon što su napali radnika pekare.

Muškarci, koji su bili u vidno alkoholisanom stanju, opirali su se hapšenju. Oni su vređali policajce, nazivali ih pogrdnim imenima i pretili da će baciti bombu na policijsku stanicu.

Istragu protiv M.V. i S.V. vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: "Policija bre": Izletili iz automobila i bacili osmunjićenog na zemlju, snimak hapšenja zbog droge

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    9. jul 2024 | 14:24

    Ovoj dvojici "mangaša" sad odrapiti po 10 godina robije,ali sa prinudnim radom,nema ležanja o državnom trošku 😠😡 Pa da vidim posle,dal' će tako da se k..če?? Kad izađu: ako ponove delo,onda po 20 godina robije,bez obzira što nikoga nisu ubili...Ali,mogli su.. 😠😡 Samo takav zakon i striktna primena istog,mogu da smire takve k..tone. 😠😡

  • Mladen

    9. jul 2024 | 13:25

    Da su ih malo ispendrekali, smirili bi se.

  • dziber iz beograd

    9. jul 2024 | 14:24

    Treba im dobro ocitati lekciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA