Koža na rukama mu je bila suva zbog kiseline, pomenuo i devojku: Svedok opisao osumnjičenog za ubistvo Noe

 
 
 
Čitanje: oko 6 min.
  • 0

Ognjenu Dabetiću sudi se za ubistvo transrodne devojke Noe Milivojev, a svedok Ž. K, koji će biti saslušan na narednom suđenju, u tužilaštvu je detaljno ispričao šta se događalo kada je Dabetić neposredno pre hapšenja bio u njegovom stanu

Noa Milivojev ubijena je u noći između 17. i 18 juna prošle godine. Skoro tri nedelje vodila se kao nestala i za njom je trajala potraga, a njeno telo pronađeno je 6. juna u stanu Ognjena Dabetića, kom se trenutno sudi za ubistvo.

Telo je bilo isečeno, spakovano u PVC kutije i zaliveno hemikalijama kako bi bili uklonjeni tragovi zločina. Jedan od bitnih svedoka u slučaju, koji je govorio o tome da je Dabetić dolazio kod njega i indirektno govorio o ubistvu, je Ž. K, koji će 22. jula svedočiti i pred sudom.

On je, dajući iskaz u tužilaštvu, ispričao da je Dabetića upoznao samo dan pre pronalaženja tela, preko aplikacije za upoznavanje "Romeo". Istakao je da je to bio njihov prvi kontakt.

- Dogovarali smo se da se vidimo. On je hteo da dođem do njega, ali ja nisam želeo, tako da je on došao u moj stan oko četiri ili 4.30 sati. On je kod mene došao nadrogiran, umoran. Pitao me je da li može kod mene da uzme spid i ja sam mu dozvolio. Uzeo je. Pričao je nepovezano o svomposlu, o saobraćajnoj nesreći koju je imao. U jednom momentu mi je pokazao ruke i rekao kako mu je koža na rukama suva zbog kiseline i tražio je kremu, što sam mu dao - ispričao je svedok u tužilaštvu.

Ž. K. je ispričao i da mu je Dabetić ispričao da ga "traži policija i da ima problema sa zakonom".

- Pričao je da je bio sa nekom devojkom koja ga je prevarila, izigrala, govorio je nešto u tom smislu. Spominjao je svoj stan, kiselinu, da je u stanu pravio spid u nekom ranijem periodu, poplavu u stanu da bi sakrio dokaze. Zatim je, i dalje govoreći dosta nepovezano, rekao da ga svi zovu pe*er, ali da njemu to ne smeta, da su ga svi provalili. Takođe, govorio je u tome da je u paklu 20 dana, da svi govore da je nestala devojka, a da to nije devojka i da se njegovo ime nigde ne spominje - dodao je.

Noa Milivojev, , osumnjičeni D. O. Ognjen Dabetić; Foto: Privatna arhiva

Svedok je objasnio da se zbog Dabetićeve priče osećao neprijatno, da je sa njim "održavao komunikaciju kroz šalu, a razmišljao kako da ga izbaci i stana".

- Uzeo sam njegovu štaku, jer je došao sa štakom, izašao sam u hodniki tražio sam od njega da izađe kako ne bih počeo da vrištim. On je tražio štaku. Nisam mu je dao sve dok nije izašao iz stana držeći se za zid jer sam se plašio. Nakon toga sam mu vratio štaku i on je otišao. Ja sam nekon toga na Guglu pretraživao "20 dana nestala devojka". Video sam tekstove u kojima se spominje Noa Milivojev. Pisalo je da je zadnji put viđena kada je krenula kod dečka i bilo mi je jasno da, ukoliko taj njen dečko ima štaku, onda je to osoba koja je bila kod mene u stanu. Ali ja to u tom trenutku nisam znao jer sam mislio da je ovaj neka nadrogirana budala koja je tekstove čitala u novinama, pa misli da ispadne faca - ispričao je svedok.

Prošlo je manje od 24 sata, a mediji su bili prepravljeni informacijama o tome da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo Noe Milivojev. Svedok je ispričao da je pogledao fotografije hapšenja i video da uhapšeni muškarac ima štaku.

- Sutradan sam, nakon što sam se vratio u Beograd, otišao u policiju da kažem sve što znam. Ognjen je kod mene bio pola sata do 45 minuta maksimalno. Sa njim sam komunicirao putem SMS poruka i aplikacije "Romeo", gde mi je slao i svoje fotografije. Hteo sam da ga navedem da mi kaže nešto više, da ne ispadnem budala ako odem da ga prijavim, ali o je insistirao da se ponovo vidimo u četvrtak. Ja sam mu, pre nego što je izašla fotografija sa štakom, a kada su izašle prve informacije o tome da je osumnjiečni uhapšen, poslao poruku i pitao zašto me je slagao  i tražio sam da me više ne uznemirava - dodao je.

Video: Iskasapio je u svom stanu: Snimak hapšenja osumnjičenog za ubistvo nestale Noe iz Kovilja

Istakao je da je tu poruku poslao jer je Dabetić pričao o tome da je nestala devojka, da ga traži policija, te da je on "to povezao". Napomenuo je da je Dabetić u pisanoj komunikaciji "bio mnogo rečitiji" nego kad je došao kod njega u stan.

- U prvom delu razgovora nisam osećao strah. Međutim, kada je spomenuo ruke, kiselinu, devojku koja je nestala, ja sam se jako uplašio. Otišao sam u toalet i uzeo dezodorans da ga isprskam ako me napadne. On je svakako još nešto pričao. Znam da je rekao: "Taman sam ti se otvorio", ali ja sam u tom strahu više razmišljao o tome kako da ga se rešim, da dođem do te štake, jer sam se bojao da me njome ne udari. Nije priznao da je konkretno nekog ubio. Rekao je da nije spavao 20 dana, od momenta kada je nestala devojka. Nije pričao ni o kakvim problemima u odnosu sa svojom devojkom - objasnio je svedok.

On je napomenuo da je komunikaciju sa Dabetićem nastavio posle te posete jer je "želeo da sve ima napismeno" i da je hteo da sazna konkretnije informacije o tome što mu je Dabetić ispričao, ali da je Dabetić insistirao na tome da se vide kako bi rekao nešto više.

- Ja Ognjena nisam odmah prijavio jer nisam imao ništa konkretno, sve dok na fotografijama u medijima nisam video da ubica ima štaku - zaključio je.

Pokušao da ukloni telo

Kako je navedeno u optužnici protiv Dabetića, on je ubistvo počinio u stanju uračunljivosti, pri čemu je bio svestan svog dela i hteo njegovo izvršenje. Svestan i da je delo koje je hteo da počini zabranjeno, on je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način je ubio Nou Milivojev s kojom je, kako navodi tužilaštvo, bio u emotivnoj vezi.

Navedeno je da je Noa Milivojev insistirala da ostanu u vezi i nije mogla da prihvati njen prekid odnosa, a da je Dabetić to iskoristio kako bi prvo obnovio kontakt sa i susrete sa njom, a potom je seksualno maltretirao. Kritičnog dana zloupotrebio je poverenje Noe Milivojev i pozvao je da dođe kod njega. Kada je došla, na prostoru galerije stana su se posvađali. Dabetić je Noi prvo zadao manju povredu, a potom ju je ubio električnim kablom.

Telo je vukao po podu galerije, a zatim niz stepenice, do kupatila, gde je u tuš kabini nože, raskomadao telo. Delove tela je stavio u jednu PVC kutiju sa poklopcem koju je policija pronašla na podu u kupatilu, jedno PVC bure sa poklopcem, koje je policija pronašla na spomenutoj kutiji. Jedna PVC kanta i jedna PVC kanta sa slavinom narandžaste boje bile su u tuš kabini,a Dabetić ih je, prena navodima optužnice. zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amferamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak sa lica mesta: Policija iznela kese pune dokaza iz kuće u kojoj je Noa svirepo ubijena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA